Beskyt din smartphone mod ransomware

Beskyt din smartphone mod ransomware

Share

Inficerede SMS’er og e-mails kan låse din smartphone, så du kan risikere at miste al indhold. IT-Sikkerhedsekspert kommer her med fire gode råd til at beskytte sig mod ransomware-angreb

Vi har hørt om ransomware længe, men nu er det ikke alene computeren, der er i fare. Smartphones er de it-kriminelles nye mål.

Sådan lyder det fra Intel Security i deres Mobile Threat Report fra 2016.

Ransomware rettet mod smartphones spredes ofte via SMS’er eller e-mails, der indeholder inficerede links, filer eller bilag. En anden trussel er falske applikationer, der i sidste ende kan låse din smartphone.

”Det kan koste dig dyrt at miste dyrebare billeder, din musiksamling eller andre filer, du vil miste for evigt, hvis ikke du beskytter dig mod den her type af it-angreb,” siger IT-Sikkerhedsekspert Janus R. Nielsen fra it-firmaet www.anytech365.com

Se også:  Hvor sikkert er Android?

Janus R. Nielsen kommer her med fire gode råd til at beskytte sig mod ransomware-angreb:

Tag backup

Den bedste beskyttelse mod ransomware-angreb er, at du altid har en frisk backup af dine billeder, kontakter, musik og al den data, du ikke vil miste. Når først it-kriminelle har låst eller krypteret data fra din smartphone eller computer, er der ofte ingen vej tilbage end at betale den løsesum, der forlanges. Der er dog ingen garanti for, at dine data bliver frigivet, selvom du betaler. Det er derfor, det er så vigtigt at tage en backup løbende, så dine data kan gendannes efter et it-angreb.

Se også:  Ondsindet reklamevirus skjuler sig i lommelygte-apps
Undgå falske applikationer

Del denne