Home » Sikkerhed » Beskyt dig mod angreb med opdateringer og logning
Beskyt dig mod angreb med opdateringer og logning

Beskyt dig mod angreb med opdateringer og logning

Share

Sidste efterår blev Alt om DATA sat under beskydning. Ondsindet kode blev listet ind på webserveren, og der opstod problemer med websitet og mailen. Hvad var det egentlig der skete? I dette sidste kapitel om hackerangrebet interviewer vi Netgroup, der var med til at stoppe angrebet, og som nu hoster Alt om DATAs website på en ny og sikker måde

I efteråret blev Alt om DATA og magasinets webserver ramt af et angreb. Hackere udnyttede en svaghed i Alt om DATAs website – i de WordPress-baserede plugins.

Det havde flere konsekvenser, og en af sideeffekterne var, at moderselskabets domænenavn blev sortlistet hos en række af de nettjenester, der registrerer spamaktiviteter, og som mailudbydere trækker viden fra. Mails fra Alt om DATAs moderselskab, Audio Media, blev derfor afvist, inden de nåede frem til modtageren, eller mails udefra kom aldrig igennem til Audio Media. Nu er angrebet neutraliseret, hacker-koderne fjernet, og Alt om DATA er lagt over på en helt ny webserver hos Netgroup.

Se også:  Er du hacket? Ingen grund til panik – her er redningen!

I dette sidste kapitel af fire taler vi med Netgroups administrerende direktør Finn Vagner for at se angrebet i et større perspektiv – som en del af en generel skærpet sikkerhedssituation for virksomhederne i dag.

Netgroup beskriver sig selv som leverandør af de bedste, sikreste og mest stabile hosting- og driftsløsninger på markedet. Og netop drift af webserver og tilhørende tjenester er det kritiske punkt for mange danske virksomheder. Det kan blive meget dyrt for en webshop at være ude af drift bare nogle timer, men også for andre virksomheder – som det skete for Audio Media – kan alvorlige driftsforstyrrelser få ubehagelige konsekvenser.

Mærsk-angrebet ændrede alt

Ifølge Finn Vagner er det ikke kun antallet af angreb mod virksomheders it-infrastruktur, der er i stigning.
”Angrebene er blevet meget mere komplekse, end de tidligere var. De it-kriminelle er blevet dygtigere til at snige koder ind, så de ikke bliver opdaget. Det er vigtigere end nogensinde med en proaktiv strategi. Fra uønskede koder kommer ind, til de bliver opdaget, går der i gennemsnit 200 dage,” fortæller han.

Derfor fortæller vi denne historie

I de senere år har vi set spektakulære og voldsomt kostbare hackerangreb på store virksomheder – herunder en mastodont som rederivirksomheden A.P. Møller – Mærsk. I efteråret var det så mediehuset Audio Media, der kom til at opleve, hvor kritisk sikkerhedssituationen er blevet på nettet.

Vi har valgt at fortælle historien om det voldsomme angreb på vores webserver, og hvilke konsekvenser det fik, fordi vi mener, at åbenhed er det stærkeste våben mod de kriminelle kræfter, der hvert sekund året rundt forsøger at undergrave den centrale infrastruktur, som nettet har udviklet sig til at blive. Og fordi, det er vores opfattelse, at der er masser af lærdom i netop den kritiske situation, som Alt om DATA og audio.dk endte i – og kom velbeholdent ud af.

”Vi har i mange år ikke haft fokus nok på sikkerhed. Vi har gået for stille med det. Men efter ransomware-angrebet på Mærsk-koncernen og andre virksomheder sidste år blev det pludselig meget nemmere at tale sikkerhed med vores kunder. Den slags angreb har der været mange af i udlandet. Men vi skulle opleve et stort angreb i Danmark, før vi herhjemme tog situationen alvorligt. Derfor er jeg glad for, at Audio Media har været så åbne om det angreb, som denne virksomhed har været udsat for,” siger Finn Vagner.

Se også:  Cyberangreb rammer bundlinjen

TAGS
hacker-angreb
Netgroup

DEL DENNE
Share

Seneste Tech test
Seneste konkurrencer

Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2019
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S