Home » AOD Pro » Berygtet malware er væk – men straks tager en anden over
Berygtet malware er væk – men straks tager en anden over

Berygtet malware er væk – men straks tager en anden over

Share

Den ubehagelige malware Dridex har i månedsvis været den største trussel mod virksomheder, men er nu blevet inaktiv, viser Check Point Software Technologies’ seneste rapport. En anden trussel tager over. Danske virksomheder er i skudlinjen

Den har stjålet bankinformationer i massevis og har længe ligget på førstepladsen i Check Point Software Technologies’ månedlige Global Threat Index. Nu er Dridex pludselig væk. Men det betyder ikke, at freden sænker sig over internettet, og at virksomheder over ele kloden kan ånde lettede op.

I stedet ryller en tilsvarende malware, Trickbot, ind på førstepladsen. Den var første gang en del af Check Points rapport i april 2019, og nu er så den største globale cybertrussel mod virksomheder.

Se også:  Ransomware bliver stadig mere lukrativt

Trickbot, der er et botnet og en bank-trojaner, stjæler brugernes personlige informationer og bankinformationer, og kan sprede sig selv via virksomheders netværk og inficere andre brugere med malware – herunder især den berygtede Ryuk-malware.

195 procent flere angreb i Danmark

”Vi ved ikke, hvorfor Dridex’ aktivitet er blevet kraftigt reduceret, men der er indikationer på, at Evil Corp-banden, der er kendt for at sprede netop Dridex, har skiftet fokus for at undgå at blive ramt af sanktioner fra det amerikanske finansministerium. Det betyder dog ikke nødvendigvis, at Dridex ikke kommer tilbage igen på et andet tidspunkt,” fortæller Niels Zimmer Poulsen, der er head of security engineering hos Check Point Software Technologies i Danmark.

Se også:  Hver syvende indbakke blev udsat for hackerangreb i 2020

Danmark går ikke fri – tværtimod. Herhjemme er vi særlig hårdt ramt af nye former for malware.

“Lige nu sker der en eksplosiv stigning i antallet af cyberangreb mod virksomheder globalt, men det er især de danske virksomheder, der er blevet et yndet mål for cyberkriminelle. Vi kan således se en stigning på hele 195 procent i antallet af cyberangreb mod danske virksomheder i forhold til samme tidspunkt sidste år. Virksomheder skal huske på, at selvom en cybertrussel som Dridex bliver inaktiv, vil der altid være en anden trussel i kulissen, klar til at angribe virksomheder, og derfor skal danske virksomheder altid være forberedte på angreb,” forklarer Niels Zimmer Poulsen.


TAGS
hacker
malware

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S