Home » Skærm » BenQ PD3200U vs. BenQ PD3220U [TEST]: Er dyre designer-skærme pengene værd?
BenQ PD3200U vs. BenQ PD3220U [TEST]: Er dyre designer-skærme pengene værd?

BenQ PD3200U vs. BenQ PD3220U [TEST]: Er dyre designer-skærme pengene værd?

Share
KVM-funktionalitet

Endnu en feature på den lange udstyrsliste til begge modeller er en KVM (Keyboard/Video/Mouse) omskifterfunktion. Dette vil sige, at man kan have to computere sluttet til skærmen og bruge dem hver for sig (eller sammen ved opdeling af skærmen i to fliser) ved hjælp af den samme tastatur/mus-kombination. Det sparer plads på det fysiske skrivebord.

Opsætningen af skærmen er omhyggeligt beskrevet i en manual, som kan downloades fra producentens hjemmeside. Det anbefales at afsætte god tid til dette arbejde og holde tungen lige i munden. Belønningen kommer, når man kan skifte computer med en af de brugerprogrammerbare Hotkey-taster på puck-fjernbetjeningen.

Og sådan kan vi blive ved. Lad os endelig nævne, at PD3220U er kompatibel med HDR (High Dynamic Range) indhold, der kan komme fra 4K Blu-ray-film eller HDR-spil på Xbox One S og PS4 Pro.

Se også:  Dengang da... computerskærme var farlige

Læsere, som vil se samtlige specifikationer på de to skærme, henvises til denne sammenligningstabel på nettet: https://www.displayspecifications.com/en/comparison/45217fac0.

Et tryk på pucken – eller en bøvlet lille knap på bagsiden – åbner denne menu. Her kan vi se, hvordan den store 32”-skærm kan opdeles med et indblændet vindue eller to eller fire ”fliser”.

Pragtfulde værktøjer

Hver enkelt skærm i BenQs designer-klasse kalibreres individuelt på fabrikken, og en original rapport, der er udarbejdet ved hjælp af en Konica Minolta CA310 Display Color Analyzer, vedlægges som dokumentation. Sådan et instrument koster omkring 100.000 kroner og findes derfor ikke i vores ellers ganske veludstyrede laboratorium.

De to skærme har vi placeret side ved side i det samme lys fra omgivelserne og drevet dem via DisplayPoint-kabler fra det integrerede grafikkort på en Intel Core i7-7700 cpu i en Lenovo M710t. Som farveindstilling har vi brugt sRGB, der både er rar for øjnene og giver en god fornemmelse for, hvordan billeder vil se ud i en tryksag som Alt om DATA. Brugere med andre behov kan bl.a. vælge mellem CAD/CAM, Darkroom, Animation, Low Blue Light og – kun på PD3220U – DCI-P3 i forbindelse med Mac.

Vi har skrevet det før, men når man satser på monitorer i denne klasse med flimmerfri teknologi ved en billedfrekvens på 60 Hz, står billedet, som om det var trykt på papir. Det kan ikke understreges stærkt nok, hvor stor en behagelighed dette er for øjnene, når man har lange arbejdsdage ved skærmen. Low Blue Light skal dæmpe den blå komponent i skærmlyset og skåne øjnene yderligere, men denne feature har vi ikke følt noget behov for at aktivere.

TAGS
BenQ
computerskærm
UHD-skærm

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S