Home » Skærm » BenQ PD3200U vs. BenQ PD3220U [TEST]: Er dyre designer-skærme pengene værd?
BenQ PD3200U vs. BenQ PD3220U [TEST]: Er dyre designer-skærme pengene værd?

BenQ PD3200U vs. BenQ PD3220U [TEST]: Er dyre designer-skærme pengene værd?

Share

Derfor kan PD3220U ikke alene videofødes via HDMI og DisplayPort, men også gennem en Thunderbolt 3-port, der yderligere gør det muligt at seriekoble (daisy-chaine) to monitorer.

Den seneste version af Thunderbolt-standarden er baseret på USB-C-terminaler, som findes på både Mac- og Windows-laptops. Båndbredden er tilstrækkelig til to 4K-skærme med 60 Hz opdatering. Og ikke nok med det, så kan PD3220U oplade en MacBook med op til 85 W.

Den dyre skærm forkæler også Mac-brugere med en M-book-indstilling, der gengiver farverne i det såkaldte DCI-P3 farvespektrum helt ligesom på iMac- og MacBook-computere.

Denne ”puck” gør det efter vores mening meget nemmere at indstille en computerskærm. En nyhed er den centrale dreje/trykknap, som kombinerer piletasterne og OK.

Smart Hotkey Puck

For denne signatur har det altid været frustrerende at justere en skærm ved hjælp af nogle alt for små, dårligt placerede taster og primitive menuer, som lukker alt for tidligt. BenQ har i flere år løst denne udfordring med en puck til deres dyre modeller. Det vil sige en slags mini-mus med direkte menuadgang og et kabel, der er langt nok, til at man kan bedømme ændringerne fra en korrekt betragtningsafstand.

Se også:  BenQ LK970 [TEST]: Evighedsmaskinen

PD3220U kommer med en opdateret version af denne puck, og den synes vi om muligt endnu bedre om. I forhold til tidligere er en central OK-knap og fire piletaster afløst af en dreje/trykknap, som efter vores mening fungerer mere intuitivt.

PD3200U, men ikke den nye PD3220U, kommer med en cd med et Display Pilot-program, som BenQ har købt ude i byen hos en såkaldt tredjepart. Den software prøvede vi for nogle år siden, og det kunne kun gå for langsomt med at få den afinstalleret. Den fungerede ikke specielt godt og blandede sig efter vores mening i alt for meget.

Efter vores vurdering er Display Pilot ikke blevet meget bedre med alderen. Vi aner ikke hvorfor, men pludselig kunne vi ikke udfylde en PDF-formular på skærmen. Programmet nægtede i de første mange forsøg også at lade sig afinstallere automatisk fra Windows’ Kontrolpanel, men er siden kommet på bedre tanker, så nu er de sidste rester væk, og vi er blevet fri for en fejlmelding ved opstart.

Se også:  BenQ LK970 [TEST]: Evighedsmaskinen

Display Pilot følger ikke med PD3220U, men kan stadig downloades sammen med en manual på BenQs hjemmeside. På eget ansvar!

TAGS
BenQ
computerskærm
UHD-skærm

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S