• Home »
  • Skærm »
  • BenQ PD3200U [Test]: 4K-skærm til både kritiske opgaver og leg
BenQ PD3200U [Test]: 4K-skærm til både kritiske opgaver og leg

BenQ PD3200U [Test]: 4K-skærm til både kritiske opgaver og leg

Share

Du får stor glæde af denne pc-skærm fra BenQ – både hvis du arbejder professionelt med billeder og CAD/CAM, og hvis du vil slappe af med grafisk krævende spil

I takt med at grafikkortene bliver kraftigere, er en 4K-monitor mere og mere relevant. Og denne BenQ PD3200U er et fornemt eksempel på en skærm med UHD-opløsning til både job og underholdning.
Når opløsningen er så høj, er det bedst med en stor skærm, så tekster og ikoner ikke skrumper ned i mikroskopformat. Med et diagonalmål på 32″ har denne skærm et tilstrækkeligt areal uden at være alt for voldsom.

Designet er nok elegant, men også helt simpelt. Man er ikke i tvivl om, at dette primært er en monitor til arbejde og produktivitet. Selvom skærmen er stor, så opleves den ikke sådan – takket være den tynde ramme.

Den medfølgende fod kan samles og kobles på skærmen uden brug af værktøj, så du kommer nemt i gang. Og arrangementet virker robust. Du kan vippe og dreje skærmen eller tilpasse den i højden. Du kan også vende skærmen 90 grader. Der er i det hele taget gode justeringsmuligheder.

Se også:  Acer S277HK [Test]: Tiltrækkende 4K-skærm
To pc’er tilsluttet

PD3200U leveres med en KVM-switch (Keyboard Video Mouse), som gør det muligt at tilslutte en ekstra pc og skifte mellem de to pc’er. Der er masser af tilslutninger, og flere af dem gør, at skærmen også er brugbar til underholdning.

Vi noterer to HDMI 2.0-indgange, en DisplayPort 1.2, en mini-DisplayPort, en kortindgang for SD, to USB 3.0-porte og en 3,5 mm lydindgang. Med HDMI 2.0 kan du vise 4K-billeder med 60 Hz, hvilket betyder, at du også kan tilslutte spillekonsollerne PS4 Pro og Xbox One X og bruge monitoren som spilskærm.

Men på specifikationssiden er det nu skærmopløsningen, der er det bedste salgsargument. Opløsningen på 3840 x 2160 sikrer fremragende billedkvalitet.

Se også:  Billig 4K-projektor fra BenQ

Paneltypen er ips med et kontrastforhold på 1000:1. Det sikrer stor betragtningsvinkel, hvilket er vigtigt ved en skærm af denne størrelse. For når du sidder foran skærmen ved dit skrivebord, fylder den det meste af dit synsfelt.

BenQ markedsfører skærmen som en prof-model. Derfor er farvepræcisionen ved alle vinkler vigtig, og dens sRGB-farveskala lever op til industristandarden. Skærmen lever også op til specifikationskravene for Rec. 709-video.

BenQ fabrikskalibrerer hver eneste skærm i denne serie af monitorer. Skærmen tilbyder også en række forskellige indstillinger rettet mod professionelle brugere (kvalitetstegn), for eksempel en CAD/CAM-tilstand, hvor kontrasten styrkes ved linjer i tekniske illustrationer. Andre faste indstillinger er Animation Mode (lysner mørke områder) og Darkroom Mode (nemmere at se skærmen i mørke omgivelser).

Del denne