Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: BenQ LH720: Smæk på farverne

En gigantisk stor projektor, til gengæld leverer den også et enormt output, både når det gælder lysstyrke og farver. Sidstnævnte er noget, BenQ har gjort et stort nummer ud af, men det er som om, producenten har anstrengt sig lidt for meget.

Af Redaktionen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Med BlueCore-teknologien, dobbelt farvehjul og diverse kontrast- og farveoptimeringer har BenQ forsøgt at skabe en projektor, der matcher de moderne forhold, hvor foto og video ofte er en del af præsentationerne.
Visse typer materiale, som eksempelvis videoer af mennesker kan imidlertid komme til at se helt unaturlige ud. Farverne og lyset bliver alt for hidsigt. I hvert fald med ”Brilliant Color”-funktionen aktiveret. Den er slået til som standard, men slår du den fra, bliver det heldigvis markant bedre. Så ryger der dog også lidt af lysstyrken, men det er til at leve med.

Smarte funktioner

I denne tilstand er projektoren måske en anelse mere kedelig og konservativ, men også mindre trættende for øjnene. Med det særlige Infographic mode får du dog et fint løft af farverne, uden det bliver for hidsigt.

Projektoren har nogle ret smarte funktioner indbygget som eksempelvis lyssensor, der indstiller projektorens billede efter lyset i lokalet. Og så er der også flere muligheder for trådløs forbindelse, eksempelvis via BenQ’s særlige InstaShow kit, som kan tilkøbes.

Slentrende tilpasning

Projektoren er relativt fleksibel i sine tilpasningsmuligheder. Der er fysisk zoom og fokus på projektoren, og desuden en Lens Shift-funktion der dog føltes noget vaklende. Vi kunne med en noget usikker fornemmelse lirke billedet i den retning, vi ville, men ikke så langt som vi ønskede. Derefter måtte de skæve hjørner rettes til med digital keystone-korrektion. Projektoren støjer en del, men strømforbruget er moderat.