Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: BenQ InstaShow WDC20: Nem skærmdeling i mødelokalet

Med et enkelt klik kan enhver dele sit skærmbillede i mødelokalet. InstaShow er så simpel, at man næsten ikke kan tro det, og sikkerheden er i top.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det gør nærmest ondt at tænke på, hvor megen tid man har spildt i mødelokalet med at få hul igennem til rummets fælles projektor eller skærm, når der har været gæster, som gerne vil dele indhold fra deres laptop eller smartphone. Hvad var det nu lige for et kabel, der skulle bruges, hvad er nøglen til gæstenetværket? Med InstaShow er den slags besværligheder fortid.

Funktionaliteten er genial i sin simpelhed. Den fjerner alt teknisk besvær og løser lige netop det, der skal løses: at få billedet fra enhver enhed op på skærmen med det samme.

Systemet består grundlæggende af to dele. En hub, der forbindes til skærm eller projektor (via HDMI) samt et antal knapper, der forbindes til de enheder, der skal dele indhold. Enhederne får strøm fra USB og sender billedet via HDMI.

Når dette er koblet op, er det blot at trykke på knappen, så spejles enheden på møderummets display. Bærbare computere er det, der typisk vil være i brug, men også Blu-ray-afspillere, spillekonsoller og alt andet med HDMI-udgang kan tilsluttes.

Knappen kan sendes videre, når en anden deltager vil dele indhold. Alternativt kan man have flere knapper i rummet. Systemet understøtter op til 32 knapper (det bliver dog en dyr fornøjelse).

Det er muligt at splitte skærmbilledet, så fire deltagere kan spejle deres enheder samtidig.

Høj sikkerhed

Modsat mange andre systemer til indholdsdeling kræver InstaShow ingen software til at forbinde enhederne. Systemet er som udgangspunkt heller ikke koblet på virksomhedens netværk. Alt køres via de fysiske hardware-enheder. Således er er der stort set ingen sikkkerhedsrisiko forbundet med systemet, der derfor også er blevet en populær løsning i mødelokalerne hos mange større virksomheder, hvor forskellige enheder konstant kommer ind og ud af møde-lokalerne.

Er møderummets display en touchskærm, kan man interagere med det spejlede indhold fra denne.

Få mobilen på

Vil du dele indholdet fra din smartphone, sker det via en app. Man logger på InstaShows netværk, og så spejles skærmbilledet direkte.

Desværre er det ikke muligt at vippe billedet til horisontal visning, men en smart ekstrafeature er, at du kan markerere på skærmbilledet med en pen, der dukker frem på mobilens skærm.

Er mobilen koblet InstaShow mister den som udgangspunkt forbindelsen til internettet, men hubben kan kobles på LAN og ad den vej levere internet via sit eget netværk.

Er der tale om Apple-enheder, behøver de faktisk ikke engang være koblet på appen. De kan spejle via AirPlay.

Ydelsen er overbevisende. Almindelig ”døde” billeder vises uden problemer.

Enhedens understøttede opløsning er op til 4K. Video kørte fint i den kvalitet, dog begyndte systemet at kæmpe lidt, når vi gik op på 60 fps, som er den maksimale framerate.

Det vil næppe tippe vægtskålen hos de almindelige virksomheder, hvor powerpoints ofte fylder mere end video.