Belkin Play N750

Belkin Play N750

Share

Belkin Play N750 skilte sig ud sig på et bestemt punkt. Alle de andre deltagere havde integrerede antenner, der var skjult i det indre i selve usb-adapterne. Således ikke med N750, hvor antennen blev klappet op lidt ligesom som hos en god gammeldags klaptelefon.

Der var tale om en forholdsvis stor usb-adapter, specielt lidt bred over midten. Belkin sendte WiFi-adapteren sammen med dets egen Belkin Play N750DB-router.

Som for de fleste deltagere her i testen var der tale om en dual band-WiFi-adapter, der såvel kunne gå på 2,4GHz- og 5GHz-frekvensbåndene.

Selvom der var tale om en dual band-WiFi-adapter, var prisen nu alligevel lidt af en overraskelse, på den pebrede måde. Installationen var ikke en af de mere grafiske. Der fulgte intet software med til at søge efter WiFi-netværk eller lignende. Det skal ske inde fra Windows af. Processen var ikke besværlig, men for helt uerfarne brugere havde en grafisk præsentation af forløbet nok været betryggende.

Se også:  Nyt Orbi WiFi-system vil forbedre dit hjemmenetværk

Om end man ved WiFi-adaptere egentlig ikke behøver den medfølgende software for en simpel opkobling til netværket. Så længe man har driverne til adapteren, er man godt kørende. Play N750 var lidt speciel. Den udviste en ganske glimrende hastighed over 5 meter, men smed meget af hastigheden på vej til de 10 meter.

Til gengæld holdt den skansen ved de 12 meter, hvor hastigheden nærmest var den samme som ved 10 meter. Interessant nok var der ret store hastighedsmæssige udsving fra router til router, lige så snart afstanden blev øget til routerne. Routerne fra Linksys og ZyXEL var ikke lige dens kop te.

Se også:  Nyt Orbi WiFi-system vil forbedre dit hjemmenetværk

Jitter lå generelt på et pænt lavt niveau. Der var dog enkelte udsving, igen involverede det de to førnævnte routere.

Fakta

Læs indledningen her:

Fakta

Læs de andre test her:

Fakta

Læs konklusionen her:

Belkin Play N750
  • Rækkevidde
  • Ydelse
  • Features
  • Brugervenlighed
  • Pris

Alt om DATA siger

Play N750 er en dual-band med rigtig god hastighed på kort af-stand. Den falder markant, når afstanden øges, og forhindringer kommer til. Virker også ret kræsen med valget af router, og prisen er pebret.

3.5
Brugerbedømmelse 0 (0 stemmer)
Sender
Del denne