Home » AOD Pro » Bekæmp ransomware med snapshots
Bekæmp ransomware med snapshots

Bekæmp ransomware med snapshots

Share
Flere praktiske tips

For en technørd er en NAS et fascinerende produkt med nærmest uendeligt mange opsætnings- og individualiseringsmuligheder. Derfor kan en NAS også være et fantastisk tidsfordriv, hvis man har tid tilovers i hjemmekontoret – eller er strandet i et sommerhus, mens det danske vejr viser sig fra sin værste side.

I lighed med flere andre NAS-firmaer understøtter Qnap mange sprog, heriblandt dansk, i deres software og skærmmenuer. Qnaps oversættelser er også glimrende, men ikke desto mindre foretrækker vi at holde os til engelsk som arbejdssprog. Det skyldes, at de manualer og onlineguider (tutorials), som vi flittigt støtter os til, kun findes på engelsk. Når – ikke hvis! – vi løber ind i problemer, finder vi det nemmere at copy/paste fejlmeddelelser og anden info på engelsk – og derefter google os frem til egnede løsninger på nettet.

”Hvorfor ikke bare lægge det hele op i skyen?”, sidder nogle læsere sikkert og tænker. Det er da bestemt en mulighed, som vi også udnytter til nogle formål, men prisen pr. terabyte for at opbevare store datalagre i skyen gør det efter vores mening attraktivt at have sin egen sky i form af en NAS, som vi også kan tilgå fra andre steder end kontoret. 

Brug softwaren til at styre processen

Forberedelse: QuTS hero-styresystemet i Qnap TS-h886 er en enorm værktøjskasse. Her er det undermenuen Storage & Snapshots, som bruges til administration af almindelig lagerplads og snapshots.

Skud: Nu har vi taget vores første snapshot. Faktaboksen guider os hen til to under-undermenuer, hvor vi kan se nærmere på det indhold, som kan redde os i tilfælde af ransomware.

Lagring: I dette lag kan vi se, hvad vi har liggende i de fem mapper, som Qnap-NAS’en opretter som standard. I ”Public” har vi foreløbig tre snapshots og i ”homes” er der 12 af slagsen.

Vi benyttede NAS’en QNAP TS-h886 til vores eksperimenter med snapshots. Den har råstyrke, snapshotfunktionalitet, otte drevpladser, et nyt QuTS hero-styresystem og adskillige interne udbygningsmuligheder.

TAGS
datasikkerhed
erhvervsliv
nas
ransomware
sikkerhed

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S