Home » Andet » Bedre værktøjer til mobile medarbejdere
Bedre værktøjer til mobile medarbejdere

Bedre værktøjer til mobile medarbejdere

Share

Fremtiden ser lys ud for mobile medarbejdere. Deres primære
arbejdsredskaber, bærbare pc’er og mobiltelefoner, vil nemlig blive både
lettere og billigere

Plastik har mange anvendelige egenskaber. Blandt andet er det en ganske udmærket elektrisk isolator, ligesom materialet er bøjeligt. Men forskning de seneste tre årtier har vist helt andre egenskaber i tilgift. Inden for de senere år har materialet således også fundet vej ind i halvleder-industrien. Her anvendes plastik blandt andet til transistorer og organiske lysdioder, OLED’s. Nu har it-giganten Hewlett-Packard (HP) så taget forskningen et skridt videre.

Skærme i ruller

Sammen med forskere fra Flexible Display Center ved Arizona State University har HP udviklet og demonstreret en prototype af en helt ny type fleksibel, elektronisk skærm. Skærmen er næsten udelukkende lavet af plastik og forventes derfor at kunne produceres meget billigt.

Se også:  Stor forårslancering fra HP – populære laptop-serier opdateres

Den nye skærm, der er tynd som papir, er fremstillet efter en helt ny produktionsmetode, hvor komponenterne placeres på bøjelig plastik, uden at skærmen kan ”knuses”, hvis man vrider den. Ydermere har skærmen en høj opløsning.

HP har desuden udviklet en teknologi, der gør det muligt at fremstille den nye skærm på en rulle. En produktionsproces som er meget billigere end at fremstille fleksible skærme i ark.

Miljøvenlig

“Fleksible elektroniske skærme vil spille en meget stor rolle i elektronikindustrien fremover, da de vil blive brugt i en helt ny generation af bærbare enheder. Herunder elektroniske bøger, elektroniske aviser og lignede mobile produkter,” siger Henrik Kirkeskov, der er kommunikationschef hos HP Danmark.”Derfor er denne nye produktionsmetode banebrydende for fremstilling af billige fleksible skærme.”

Se også:  HP Envy Inspire 7920ez [TEST]: HPs printer styres med super smart app

Den nye skærm bruger mindre energi og er tilmed miljøvenlig. Den består nemlig af op til 90 procent mindre materiale målt i volumen, sammenlignet med de LCD-paneler, it-industrien anvender i dag.

Billigere bærbare enheder

Skærme har hidtil hørt til blandt de dyreste komponenter inden for elektronikindustrien. Hvis den nye skærmtype sættes i masseproduktion, forventer HP, at den vil reducere de samlede udgifter til blandt andet bærbare pc’er, smartphones og andre elektroniske enheder betragteligt.

I 2007 havde markedet for fleksible skærme en værdi på 80 millioner dollar. Analytikere regner med, at dette marked vil vokse til omkring 2,8 milliarder dollar i 2013.

[themepacific_accordion] [themepacific_accordion_section title=”Fakta”]

Fra blyanter til fladskærme

[/themepacific_accordion_section] [/themepacific_accordion]


TAGS
erhverv
HP

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S