Home » Internet » Beboere i Storkøbenhavn får nyt netværk i denne uge
Beboere i Storkøbenhavn får nyt netværk i denne uge

Beboere i Storkøbenhavn får nyt netværk i denne uge

Share

Telia og Telenor er i fuld gang med at skabe Danmarks bedste netværk ved slå de to selskabers netværk sammen til ét. Selskaberne deler allerede 4G-netværk, og i denne uge tager de to selskaber endnu et stort skridt mod det fælles 3G-netværk, når sammenlægningen sker i det sydlige Storkøbenhavn

3G-netværkene lægges sammen i den sydlige del af Storkøbenhavn i området i og omkring Hvidovre og på Amager. Det nye netværk giver blandt andet bredere dækning både udendørs og indendørs, idet antallet af master stiger i området fra 105 til 161. Fx vil netværket dække 96,8 % af beboerne i det sydlige Storkøbenhavn med indendørs 3G.

Det historiske projekt, hvor to netværk bliver til ét, giver samlet set brugerne hele 40 % flere master at boltre sig på. Erfaringer fra resten af landet viser lovende takter for det fintmaskede netværk, så der er god grund til at glæde sig for beboerne i området:

”Vi er utrolig stolte af snart at kunne præsentere kunderne for, hvad der unægtelig vil blive Danmarks mest fintmaskede netværk, og alene i det sydlige Storkøbenhavn, hvor vi lægger netværkene sammen i denne uge, vil vi dække 96,7 % af området geografisk med udendørs 3G. Udover en bred dækning vil kunderne også mærke forskel i kvaliteten af netværket – fx færre afbrudte opkald – samt mere kapacitet, hvilket giver en bedre oplevelse med data via smartphones, tablets og laptops med dongle,” siger Heine Wieben Rasmussen, netværksspecialist i Telia.

Se også:  Islands tele-direktør: "Intet indikerer, at Huawei er usikkert"

Forventede resultater efter sammenlægningen i det sydlige Storkøbenhavn:
• Antallet af afbrudte opkald (dropped calls) bliver reduceret
• Udendørs, geografiske dækning på 96,7 %
• Indendørs, populationsmæssige dækning på 96,8 %
• Ekstra kapacitet bliver tilføjet i netværket
• Øget hastighed med data i udvalgte områder
• Bedre kvalitet i netværket

Sammenlægningen af de to netværk er stærkt styret af faste målinger, som skal sikre, at kunderne ender med det bedst mulige netværk og mærker mindst muligt til selve arbejdet.

”Et netværk er ikke bare ’plug-and-play’, og det er langt mere komplekst, end hvad man kan koge ned til antallet af master. Derfor arbejder vi efter en lang tjekliste, som favner både dækning, samtalekvalitet og oplevelsen med data. På den måde sikrer vi, at kundeoplevelsen som helhed forbedres i de enkelte områder, efterhånden som vi ruller ud,” siger Heine Wieben Rasmussen.

Se også:  Telenor og Telia åbner for 5G

Sammenlægningen af 3G-netværkene i de pågældende områder foregår natten til onsdag. 3G-nettene forventes at være slået sammen i hele landet, når arbejdet i resten af Storkøbenhavn forventes afsluttet i uge 16.

Selve arbejdet med at lægge de to netværk sammen er forbundet med en kort nedetid, hvor den pågældende mast sættes kortvarigt ud af drift, hvorfor dette arbejde foregår om natten. Efterfølgende rettes masterne til, så man opnår den optimale indstilling, hvilket typisk tager et par dage, men kan vare op til et par uger.


TAGS
4G
mobilt bredbånd
Telenor
Telia

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S