Home » Transport » Batavus Finez Ego Power [TEST]: Robust elcykel med imponerende rækkevidde
Batavus Finez Ego Power [TEST]: Robust elcykel med imponerende rækkevidde

Batavus Finez Ego Power [TEST]: Robust elcykel med imponerende rækkevidde

Share

Batavus Finez Ego Power er godt bygget og giver dig lang rækkevidde, men er upålidelig i batteriangivelsen og klodset i batterihåndteringen

Det er surt at løbe tør for strøm midt på den lange cykeltur. Risikoen for det er lille, hvis du investerer i Batavus Finez Ego Power. Det er klart den mest udholdende elcykel vi har testet.

På en enkelt opladning nåede vi over 90 kilometer med fuld assistance.

Cyklen kommer da også med et stort batteri. Vores testmodel havde 500 Wh og den fås desuden med endnu større 625 Wh batteri eller med et mindre 400 Wh batteri. Batteristørrelsen betyder selvfølgelig en del for prisen.

Startprisen er 25.999 kroner for 400 Wh batteri, mens det koster 2.000 kroner ekstra at få 500 Wh og 4.000 mere at få 625 Wh. De fleste vil så rigeligt kunne klare sig med 500 Wh eller for den sags skyld 400 Wh, hvis det primært er bykørsel pendlerture til jobbet eller, det drejer sig om.

Se også:  Citroën kommer med kompakt elbil i fornuftigt prisleje - her er ë-C4
Besværlig batterihåndtering

Cyklen er baseret på et Powertube-system, hvis batteriet er integreret i stellet. I den unisex-model vi testede sad det i den skrå stang op mod styret.

Det er for så vidt en fin løsning, den er bare ikke særlig smart udført her. Batteriet låses fas i cyklen, men du kan ikke bare klikke det på, når det har været ude. Man er nødt til at have nøglen i og dreje først.

Over batteriet sidder et stort plastikdække, som skal af og på, hver gang batteriet sættes i eller tages ud. Det er lidt findret at have med og er med til at gøre processen mere tidskrævende end nødvendigt. Vi overvejede om man kunne undlade at sætte det på, men frygtede at det kunne skade elektronikken, hvis det regnede ind, hvor batteriet sidder.

Se også:  Ford afslører toptunet elbil med 1400 hestekræfter

Det hele gør tilsammen håndteringen af batteriet lige lovlig besværlig. Heldigvis skal man dog ikke gøre det så, tit takket være den lange batteritid.

Moderne bedstemor-cykel

I sin stil er cykel moderne og ganske nydelig om end ret stor og tung. Den testede model var en stor str 61, men havde lav indstigning, hvilket ikke længere er forbehold kvinder. Det er også blevet almindeligt for elcykler til herrer.

TAGS
batavus
elcykel
elektriske transportmidler

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S