Home » Andet » ”Bare ingen opdager, at det er Atea…”
”Bare ingen opdager, at det er Atea…”

”Bare ingen opdager, at det er Atea…”

Share

Atea A/S skal være hovedleverandør af it-infrastruktur til
COP15-klimakonferencen i København

It-industrien vil gerne være kendt, ikke? Svaret er normalt ja, men nogle gange bliver man overrasket.

”Hvis folk på konferencen opdager, at det er Atea, der har leveret it-infrastrukturen, så er det skidt. Så er det nemlig nok fordi, der er noget, der ikke virker.”

Sådan siger Atea-direktør Jan Elbæk med smil i stemmen, når han svarer på, hvordan Atea eventuelt vil sørge for passende selvpromovering under det forestående kæmpemøde i Bella Center i december, hvor FN’s klimakonference finder sted.

Atea skal være ansvarlig for it-infrastrukturen. Det betyder ansvar for hardware, service, helpdesk, rådgivning, projektledelse og logistik. Aftalen løfter Atea op i en superliga blandt verdens største og bedste leverandører af it-infrastruktur.

”Kan man lave sådan en konference, kan man lave hvad som helst inden for megakonferencer. Og de folk, der arrangerer den slags konferencer, ved godt, at Atea magter en sådan opgave. Og vi er enormt glade for opgaven,” lyder det fra den 48-årige Jan Elbæk.

Mest intense opgave

Opgaven er ikke Ateas største, målt i omsætning, men den er, ifølge Jan Elbæk, klart den mest intense i firmaets historie.

Under selve konferencen (COP15), der finder sted fra den 7. december til den 18., vil Atea have 125 mand i sving i Bella Center. Og for mange af medarbejderne er der tale om en once-in-a-life-time-opgave.

Se også:  Den moderne arbejdsplads stiller krav til virksomhederne

”Folk melder sig frivilligt til weekendvagter. Det er helt vildt. Der er virkelig gået sport i den her opgave, fordi det hele er så udfordrende, både it-mæssigt, men jo også hvad angår selve konferencen,” siger Jan Elbæk. Han har også selv har meldt sig til det praktiske arbejde i Bella Center.

[pt id=’2005176′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=””Det er helt vildt. Der er virkelig gået sport i den her opgave fordi det hele er så udfordrende” siger direktør Jan Elbæk.”‘]

”Det er helt vildt. Der er virkelig gået sport i den her opgave, fordi det hele er så udfordrende,” siger direktør Jan Elbæk.

Meget på spil

Det er Udenrigsministeriet, der har valgt Atea til at løse opgaven. COP15 ventes at tiltrække mellem 10 og 15.000 deltagere, blandt andet ministre, politikere, embedsmænd, interesseorganisationer og journalister.

”Der står meget på spil ved klimakonferencen i København i december. Danmark er bevidst om sit ansvar for som værtsnation at sikre en glat afvikling af klimakonferencen. It er krumtappen i hele konferencen. Det er it, der gør det muligt at arbejde effektivt med forhandlingstekster, at styre logistikken og ikke mindst, at de mange journalister kan kommunikere til omverdenen om, hvad der forgår. Vi ser frem til at samarbejde med Atea herom – og ikke mindst om at sikre, at der bliver tale om grøn it,” siger kontorchef Svend Olling, Udenrigsministeriet.

Tidligere erfaringer

Atea har tidligere erfaring med lignende krævende opgaver, for eksempel da Danmark var vært ved EU-formandskabet i 2002, og det giver en klar fordel, da kravene til it-infrastrukturen omkring konferencen er skærpede i forhold til fleksibilitet og hastighed. I forbindelse med EU-formandskabet fik Atea (det daværende Ementor) Rådgiverprisen for sin løsning af it-opgaven.

Se også:  Shuttle XPC XH410G [TEST]: Skræddersyet mikro-pc

”På trods af, at Atea tidligere var samarbejdspartner ved EU-formandskabet, løfter denne aftale Atea op i en helt unik liga, hvor kun de dygtigste it-leverandører kan være med, fordi det ikke bliver større inden for internationale konferencer. Hele verden kigger med, og vi vil blive vurderet af alle deltagere. Denne aftale er foruden at være meget spændende, fordi den er så sammensat, strategisk vigtig for Atea,” siger Jan Elbæk.

Kravene til it-infrastrukturen omkring konferencen er høje. Præcision, kvalitet og overholdelse af deadlines er helt centralt, hvorfor Atea har tilknyttet en række certificerede projektledere, som styrer projekterne sikkert i mål.

[pt id=’2005177′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Der skal bruges mange tusinde meter kabel for at holde it-infrastrukturen kørende under klimakonferencen.”‘]

Der skal bruges mange tusinde meter kabel for at holde it-infrastrukturen kørende under klimakonferencen.

Endelig har det været helt centralt, at den valgte leverandør på it-området står mål med de skrappeste krav til grøn it. Atea er ISO 14001-miljøcertificeret, hvilket vil sige, at alle processer i virksomheden konstant optimeres for at spare CO2. Ligeledes vælger Atea konsekvent de it-produkter, der sikrer den højeste besparelse på CO2-området.

Atea har været en del af planlægningsfasen i snart et år, og opgaven kulminerer i december 2009.

I Danmark beskæftiger Atea mere end 1.400 medarbejdere og er repræsenteret med seks afdelinger fordelt over hele landet. Som en del af Atea koncernen er virksomheden repræsenteret i hele Norden og Baltikum. Atea koncernen er noteret på Oslo Børs. Se mere på www.atea.dk.

[themepacific_accordion] [themepacific_accordion_section title=”Fakta”]

Klimakonferencen

[/themepacific_accordion_section] [/themepacific_accordion]


TAGS
Atea
erhverv
klima
Klimatopmøde
miljø

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S