Home » AOD Pro » Microsofts cloud skal hjælpe virksomhederne med at blive bæredygtige
Microsofts cloud skal hjælpe virksomhederne med at blive bæredygtige

Microsofts cloud skal hjælpe virksomhederne med at blive bæredygtige

Share

Det er vigtigt for virksomheder at være bæredygtige. Men det er ikke nemt at finde ud af, om man opfylder målene. Det skal et nyt koncept, Microsoft Cloud for Sustainability, hjælpe virksomhederne med at løse

På den store Microsoft-konference Inspire i sidste uge oplyste Microsoft, at selskabet er på vej med en løsning, der skal hjælpe virksomheder i hele verden med at nedbringe udledningerne af drivhusgasser.

Microsoft Cloud for Sustainability er Microsofts nye brand i den forbindelse. Det er skyløsninger, som er bygget til at hjælpe virksomheder til måle, forstå og håndtere deres CO2-udledninger, sætter mål for bæredygtighed og derefter agere på en måde, der bringer dem tættere på bæredygtigheden.

Udfordringen i dag er, at de fleste virksomheder har svært ved at måle og registrere, hvad de udleder af drivhusgasser, og hvad effekten er at sætte ind på specifikke områder for at nedbringe udledningen.

Se også:  En rejse tilbage til MSX-computerne
Bæredygtighed anses som vigtigt

At være bæredygtige er samtidig blevet stadig vigtigere for virksomheder i hele verden. En undersøgelse fra Accenture fortæller, at 94 procent af CEO’erne fra de største virksomheder anser bæredygtighed for at være vigtig eller meget vigtig for at deres virksomheder klarer sig godt.

I dag kræver det meget manuelt arbejde at opsamle og indtaste data i regneark, så analyse kan udføres og der kan dannes et overblik over virksomhedens CO2-aftryk, så man som virksomhed kan få en idé om, hvilken vej man skal bevæge sig for at blive mere bæredygtige.

Det er her, Microsoft Cloud for Sustainability kommer ind i billedet. Ifølge Microsoft kan denne løsning opfange og samle data omkring bæredygtighed, så det er muligt at handle på baggrund af dem.

Se også:  Guide: Kom godt i gang med Windows 11
Indblik i den reelle udledning i skyen

Herudover indeholder Microsoft Cloud for Sustainability også en SaaS-løsning der kan finde og forbinde til datakilder i realtid, integrere data, måle ydelse op mod mål og give ”intelligent” indblik i CO2-udledningen, så det er muligt for virksomheder at handle hurtigt på tendenser og ændringer.

Microsoft oplyser at Microsoft Cloud for Sustainability giver følgende værktøjer til de it-ansvarlige og til bestyrelse i virksomheder:

• CIO’er vil let kunne afgive rapporter om CO2-udledning fra deres it.
• Virksomheder vil kunne tilbyde deres kunder en bæredygtighedsmåling, så de kan spore deres CO2-udvikling målt op mod deres mål.
• Kunder vil kunne holde øje med specielle udledningsområder, og spore om de møder deres mål for reduktion i udledning.


TAGS
bæredygtighed
Cloud
Microsoft
skyen

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S