Home » Bærbar computer » Bærbare computere [STORTEST]: Laptops til det seriøse og det sjove
Bærbare computere [STORTEST]: Laptops til det seriøse og det sjove

Bærbare computere [STORTEST]: Laptops til det seriøse og det sjove

Share

Den bærbare computer er det vigtigste værktøj for langt de fleste unge, der starter på skole eller studie efter sommerferien. Men der skal jo være plads til både seriøst arbejde og lidt sjov. Derfor tester vi her både lette bærbare og laptops, der også er gearet til gaming

Du skal være klædt på til studiestart. Du skal have en taske, måske en velkørende cykel, en mobiltelefon, nogle penne, et godt skrivebord derhjemme … men det vigtigste redskab for langt de fleste, som nu her efter sommerferien starter på et studie, det er den bærbare computer.

Vi har plukket blandt de mest interessante nyheder her i sommeren 2019, og det er der kommet en ret varieret test ud af. Det betyder også, at de testede computere ikke kun appellerer til unge under uddannelse, men også til alle os andre, som for længst har lagt studietiden bag os.

Plads til underholdning

Studiet skal selvfølgelig tages seriøst, men der skal også være plads til sjov undervejs. Derfor tester vi her både lette bærbare pc’er og computere, der er gearet til gaming. Skærmstørrelsen ligger i den høje ende – på mange studier er det en fordel – dvs. 14-15,6”- skærm.

Se også:  7 stærke råd før du køber bærbar til studiet

I alt tester vi syv maskiner. De fire af dem – de lette – er standardmaskiner (ment på den positive måde) til priser på 5000-6000 kroner. Det er i dette prislag, hvor du får særlig meget for pengene. De tre øvrige maskiner – egnede til både seriøst arbejde og gaming – udmærker sig ved stærke grafikkredsløb. For at det skal kunne lade sig gøre, har vi måttet bevæge os op i pris. Men allerede fra lige over 7000 kroner får du i dag en solid gamingbærbar. Det afslører vores test med al tydelighed.

Tung eller bærbar

Ud over pris og ydelse er der andre afgørende punkter, der skiller de to kategorier. Den ene er vægten. De lette vejer alle – på nær en enkelt – under de magiske to kilo, mens alle gamingbærbare vejer over 2 kilo, nogle endda et godt stykke over. Og selvom 500-600 gram ikke lyder af meget, så kan det hurtigt blive det, der afgør, om du orker slæbe din computer med på studiet hver dag.

For oven i den ekstra vægt på selve computeren skal du også lægge en fysisk større og tungere strømforsyning. Bruger du computeren til spil i løbet af dagen på studiet, eller mens du pendler, vil du med garanti få brug for at kunne lade op, så du kan ikke bare lade opladeren blive hjemme. Men er du parat til at betale den ”pris”, har du også et potent stykke værktøj til alle formål.

Den anden forskel mellem de to kategorier er nemlig ydelsen. De lette bærbare er bestemt ikke langsomme. Men som vores kontrolmålinger viser (se skemaet på sidste side i denne test), så er der altså lige lidt ekstra hestekræfter i gamingmotoren. Det er også noget, du kan udnytte, hvis du arbejder med ”tunge” programmer til for eksempel video- og billedbehandling. Gamingmodellerne åbner og afvikler alt lynhurtigt.

Du skal så, ud over vægtforskellen, leve med, at gamingcomputere har et iøjnefaldende design, der skal understøtte spiloplevelsen. Det er jo ikke sikkert, du kan leve med en computer, der råber højt på den måde.

Gaming-pc'er er hurtigst

I vores test måler vi ved hjælp af testsuiten PC Mark Pro Windows-computeres hastighed. Her ser du gennemsnittet for denne tests lette computere og gamingcomputere. Sidstnævnte er markant hurtigere. Jo højere talværdi, des bedre.

Forskel på processorerne

Der er stor variation i valget af processorer. Det glæder vi os over. Alt handler ikke om Intels (i øvrigt meget fine) standardløsninger. Andre leverandører er på banen, og det er godt for konkurrencen og dermed kvalitet og pris.
AMD er på banen i begge kategorier, og vi ser stor spredning i valget af processorer fra Intel.

Det er ikke kun forskellige varianter af ”midtermodellen” Core i5. Her får du også i7 og altså AMD Ryzen, der dokumenterer, at AMD sagtens kan være med. På grafikkortsiden er der alt fra Intels onboard-løsninger til dedikerede og hurtige grafikkort fra både AMD og Nvidia.

Med andre ord: Denne test har stor spredning med hensyn til evner og teknologi, selvom vi har låst prisniveauerne for de to kategorier ret fast. Her får du virkelig noget at vælge imellem, samtidig med at du får en fornemmelse af, hvordan markedet for bærbare pc’er generelt ser ud i øjeblikket – uanset om du starter på studie eller job efter en velfortjent ferie.


TAGS
Laptop
Let pc
studiestart

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S