Home » Bærbar computer » Bærbare lækkerier til holdbare priser
Bærbare lækkerier til holdbare priser

Bærbare lækkerier til holdbare priser

Share

Hvor meget skal du i dag betale for at få en bærbar computer, der er tilpas hurtig, har god finish og passer til dine behov, men som også er til at betale? Det sætter vi fokus på i denne måneds tema, hvor vi også giver dig tips til at finde den bedste computer, som passer til dig

Vi har sat os et mål i testen på de følgende sider: Vi vil finde de bærbare computere, som rammer det ideelle punkt mellem virkelig høj kvalitet og en pris, der er til at komme i nærheden af.

Producenterne fik lov til selv at bestemme, og koncentrationen af modeller er kommet til at ligge i laget 6000-8000 kroner (og typisk med en Core i5-processorer).

Se også:  Apple klar med bedre og billigere MacBook Pro

Her ligger altså det ideelle prispunkt, men dermed er du selvfølgelig ikke i sikker havn, når du skal beslutte dig for din nye bærbare computer. Mange andre forhold spiller ind, og de tager alle udgangspunkt i, hvad du selv har brug for. Bærbare er i dag et vidt begreb. Der findes mange typer.

Læs stortesten af bærbare her.

Heldigvis er det forholdsvis nemt at indkredse sine behov, hvis man går lidt metodisk til værks. Vi starter med processoren, der i denne prisklasse ofte er en Intel Core-i typer fra Intel. Nogle få computere har en processor fra konkurrenten AMD, som typisk (dog ikke altid) findes i de lidt svagere og prisbillige modeller. Men her definerer vi ud fra Intel-processorerne.

Se også:  Ny bærbar job-pc med AMD-processor – attraktiv pris

Hukommelse i første række

Core i3 er en fin processor, men den ”svageste” i Intel-sortimentet. Den findes i bærbare, som egner sig til surf, skrivning og andre lettere programmer. Intels mellemmodel, i5-processoren, sidder typisk i de maskiner, der giver den bedste pris/ydelse.

Denne processor kan afvikle halvtunge programmer, især hvis du har 6-8 GB hukommelse. Du kan også lave billedredigering, mens tunge spil og videoer kræver lidt mere. i7-processoren sidder i topmodellerne og findes med mange clockfrekvenser, som også har betydning for hastigheden. Men er der en i7-processor i notebooken, vil den som udgangspunkt være hurtig og kunne afvikle selv tunge grafikprogrammer og spil.

[pt id=’2029099′ size=’large’ link=’file’]

 

Uanset hvilken processor du vælger, fungerer din nye notebook ikke optimalt, hvis den ikke har tilstrækkeligt med hukommelse. 4 GB ram er minimum, men du bør overveje at få 6, 8 eller flere gigabyte fra starten. Det gør maskinen hurtigere, og du har frihed til at arbejde med flere forskellige applikationer.

Harddisken skal indeholde alle dine data, og vil du have dem permanent på disken, skal disken være stor. Gerne 500 GB eller 1 TB. Men ønsker du høj hastighed, er de nyere ssd-diske værd at overveje. Her får du mindre plads og skal endda betale mere for diskpladsen end med en traditionel harddisk.

Men pointen er, at ssd-diske er så hurtige, at de gør hele din computer hurtigere.

Næste afgørende punkt er skærmen. De fleste af os vil finde en 11”-skærm for lille, og kun få har brug for en 17”. Et godt kompromis er de meget udbredte på enten 13,3” eller 14”.

Det kombineret med en høj opløsning på typisk 1366 x 768 pixel betyder, at du kan have mange elementer på skærmen trods relativ beskeden skærmstørrelse. Du kan endda få disse skærmstørrelser med fuld hd-opløsning på 1920 x 1080 pixel. Det giver mere plads på skrivebordet, men også høj detaljering i film og billeder.

Efter lanceringen af Windows 8 skal du også tage stilling til, om du vil have en computer med trykfølsom skærm. Bærbare med denne ekstra-funktionalitet er lidt dyrere end traditionelle bærbare.

Og maskinen bliver lidt tungere. Men vi må indrømme, at en såkaldt touchskærm er stærkt vanedannende og ganske praktisk. Så er du advaret.

[pt id=’2029105′ size=’large’ link=’file’]

 

[themepacific_accordion] [themepacific_accordion_section title=”Fakta”]

Skærm

[/themepacific_accordion_section] [themepacific_accordion_section title=”Fakta”]

Tilslutninger

[/themepacific_accordion_section] [themepacific_accordion_section title=”Fakta”]

Processor

[/themepacific_accordion_section] [themepacific_accordion_section title=”Fakta”]

Hukommelse

[/themepacific_accordion_section] [themepacific_accordion_section title=”Fakta”]

Harddisk

[/themepacific_accordion_section] [themepacific_accordion_section title=”Fakta”]

Læs testene af bærbare her:

[/themepacific_accordion_section] [/themepacific_accordion]


TAGS
Bærbar computer

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S