Home » Hovedtelefoner og højttalere » Bærbare bluetooth-højttalere [TEST]: Trådløse højttalere du kan tage med dig
Bærbare bluetooth-højttalere [TEST]: Trådløse højttalere du kan tage med dig

Bærbare bluetooth-højttalere [TEST]: Trådløse højttalere du kan tage med dig

Share

Vil du tage musikken med dig, så er en bærbar Bluetooth-højttaler sagen. Men hvilken skal det være? Vi tester tre af de nyeste på markedet

Årstiden er måske ikke ligefrem til strandmusik eller fest i parken, men en bærbar Bluetooth-højttaler kan nu alligevel have sin berettigelse. Ønsker du eksempelvis en fleksibel og holdbar højttaler til badeværelset eller sovekammeret, så kan en lille trådløs model være ideel.

Vi kigger nærmere på tre spændende modeller, der er kommet på markedet den seneste tid. Fælles for de tre højttalere er, at de har Bluetooth, indbygget batteri og en størrelse, så du kan tage dem med dig. LG-højttaleren er betydeligt mere massiv end de to andre, men prismæssigt befinder vi os i samme boldgade, når udgangspunktet er de reelle butikspriser lige nu.

Envaya og Boom 3 minder en del om hinanden idet de begge er aflange og har nogenlunde samme størrelse. De er også begge beklædt med stof omkring højttaleren og gummi i enderne. En væsentlig forskel er dog, at den første er skabt til at ligge ned, mens den anden helst skal stå oprejst. Og det betyder faktisk noget for lyden, hvordan man stiller dem.

PK7 har et mere industrielt udseende, den er væsentligt større og betydelig tungere. Højttaleren er indkapslet i en ramme af hård plast med stænger, du kan gribe fat i foroven og forneden.

Alle tre er hårdføre og vandtætte, dog i forskellig grad. LG’s højttaler har en IPX5-certificering, hvilket betyder, at den kan klare et regnskyl eller lidt vandpjask fra poolen. De andre to har IP67-certificering. Dem kan du drukne under vand i op til 30 minutter, og de vil stadig spille videre.

Se også:  LG OLED65CX [TEST]: Fuldstændig forrygende OLED-tv
Robuste højttalere

Grundlæggende er det ret velskabte højttalere alle tre. På hver sin vis har de et robust og ganske gennemført design. Det kan dog irritere lidt, at gummifødderne på Envaya synes klistret på og derfor har en vis risiko for at ryge af med tiden.

Denon-højttaleren er endvidere forsynet med stive, ikke-responsive gummiknapper på toppen, som gjorde os lettere frustrerede. Da de ingen fysisk feedback giver, kan man være i tvivl, om ens input rent faktisk modtages eller om højttaleren mangler batteri eller lignende, hvis der ingen reaktion kommer. Desuden savner vi en knap til musikkontrol. Blot en simpel play/pause-knap, som på de to andre højttalere havde været rart.

Boom 3 fører designtraditionen videre fra tidligere Boom-højttalere, dog med et lettere opfrisket look. Det er fortsat en flot, moderne højttaler med nem betjening. En enkelt lille opdatering er den nye “magic button” i toppen. Via denne knap har du adgang til musikstyring samt playlister fra dine streamingtjenester og andet.

På Envaya og PK7 finder du en dedikeret knap, der kombinerer besvarelser af opkald – som kan foretages på højttalere via indbygget mikron – og aktivering af digital assistent. Der er dog hverken Siri eller Google Assistant indbygget i nogen af dem. Knappen aktiverer blot assistenten på din smartphone. Du er derfor nødt til at have denne forbundet for at kunne afgive din stemmekommando.

Se også:  Harman Kardon Citation 200 [TEST]: Luksus-højttaler i særklasse
Forskel i funktioner

Kontrolknapperne på PK7 sidder i toppen af højttaleren, og foruden de gængse funktioner til musikstyring består de af dedikerede knapper til “Clear vocal” og “Enhanced Bass” – to lydprofiler, der fremhæver henholdsvis vokalen og bassen. Ganske praktisk, da de hver har sin berettigelse og er fine at kunne skifte mellem i et snuptag.

Der er adgang til flere funktioner, hvis du anvender den tilhørende app. Ikke mindst mulighed for at styre det indbyggede lysshow, som er at finde blandt højttalerens funktioner. Betragt det som en bonus eller som en rædsel efter behag.

Heldigvis er der mulighed for at slå det helt fra, hvis man ønsker. Til ungdomsfesten, langt fra forstokkede, gamle brokkehoveder, er det dog ganske givet en rigtig fin feature, og man må sige, at LG har implementeret den på indbydende og brugervenlig vis.

Det er ganske fornøjeligt at skifte rundt mellem de forskellige indstillinger eller designe sit eget skræddersyede lysshow via appen. Dog lykkedes det os kun at få appen til at virke på en Android-mobil. På iPhone kunne den ikke oprette forbindelse til højttaleren.

TAGS
bluetooth-højtaler
Denon
LG
UE

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S