Microsoft Surface Book [TEST]: Bærbar med begyndervanskeligheder

Microsoft Surface Book [TEST]: Bærbar med begyndervanskeligheder

Share

Al begyndelse er svær, og Microsoft formår ikke helt at ramme plet med sin første bærbar, der dog ikke desto mindre byder på interessante ideer.

Microsoft har defineret en hel produktkategori med deres Surface Pro-maskiner, der én gang for alle fik sat på plads, hvordan en velfungerende Windows-tablet, der kan forvandles til en bærbar pc, skabes. Om producenten formår det samme med Surface Book, som vender konceptet på hovedet, er tvivlsomt.

Mest en bærbar

Her er først og fremmest tale om en bærbar computer, der dog, hvis du ønsker det, kan forvandles til en tablet ved at tage touchskærmen af. Det er en mere omstændelig proces end på Surface Pro. Du skal trykke på en knap i tastaturet, inden du kan rykke skærmen af.

Se også:  Lenovo Yoga 920-PR 80Y7003MX [Test]: Konvertibel med klasse og power

Det betyder så også, at den sidder ret godt fast, når den sidder, og at man derfor har følelsen af en rigtig bærbar, når man arbejder ved den. Det skyldes da heller ikke mindst det glimrende tastatur, der har behageligt faste taster med tilpas mellemrum og fin baggrundsbelysning.

Men hvor tit, man vil komme til at bruge den som en tablet, er spørgsmålet, for med en skærmstørrelse på 13,5” i det lidt besynderlige 3:2-format er det en lidt uhandy en af slagsen. Da Microsoft har valgt at sætte ladestikket i tastaturet, kommer du da heller ikke langt med skærmen uden også at have tastaturet med.

Del denne