Home » Harddisk » Backup på flere måder
Backup på flere måder

Backup på flere måder

Share

Verbatim har lige sendt deres harddisk med indbygget
backup på gaden. Det er der ikke så meget nyt i – det nye består i, at der
faktisk er to forskellige former for indbygget backup

Den ligner de velkendte eksterne harddiske fra Verbatim, men den er nu alligevel ikke helt ens med dem. Ikke når vi kigge nærmere efter, hvad pokker den lille ting egentlig kan.

For det første har den en meget stor kapacitet, 500GB, indeholder dette lille stykke mekanik – uden kassen i øvrigt er vokset.

Dernæst er den født med tre programmer, der ligger på harddisken. Det ene er et stykke software der ifølge Verbatim, skulle øge hastigheden på harddisken markant. De to andre er begge backup-værktøjer, men på hver sin måde. Nero BackIUp 4 Essentials er det ene, VerbatimSync det andet.

En hurtigere harddisk lyder altid forjættende, hvorfor vi da også startede med at teste det lille USBTurboSpeed program der er med på harddisken. Men først skulle vi naturligvis have en reference. I dette tilfælde en mappe med 1,55GB data, filer af varierende størrelse og type. Dem kopierede vi så over til harddisken og tog tid på øvelsen.

Se også:  Harddiske [STORTEST]: 6 lette diske til alt det tunge

Første forsøg gav en tid på 2 minutter og 25 sekunder, og et par forsøg mere med samme datasæt, gav tider lige i det område.

Nu installerede vi så USBTurboSpeed og gentog kopieringsøvelsen. Denne gang blev tiden 2 minutter og 7 sekunder, altså små 20 sekunder hurtigere. Slet ikke dårligt, og noget der godt kan blive meget mere udtalt, ved større datamængder, eller ved kopiering af mange små filer.

Spejl af din computer

Nu var det så blevet tid til at kigge nærmere på backup-programmerne der fulgte med. Nero var første vi kiggede på, og det er som udgangspunkt altid en god idé at bruge Nero som backupprogram, så allerede her får Verbatim point.

BackItUp Essentials er, helt som forventet, et godt program, hvor du har rig mulighed for at sætte profiler op, og sørge for automatisk backup af din computers vigtige filer.

Hvad der dog overraskede os en del var, så langsomt programmet rent faktisk var. Vores backuprutine kom faktisk til at tage næsten fem timer, og vi havde kun bedt den om at kopiere omkring 10GB.

Men programmet er nu stadig godt, og hvis det kan arbejde i baggrunden, er det jo ikke noget problem.

Se også:  QNAP QGD-1600P NAS/Switch [TEST]: Ny kombination skaber smv-kraftværk

Det sidste program var så langt det mest spændende. VerbatimSync lød navnet, og meningen med programmet er en synkronisering af filer mellem din harddisk og din computer. Du kan, for eksempel, vælge at synkronisere dine vigtige dokumenter, din outlook og dine favoritter i din browser, og hvorfor ikke også dit baggrundsbillede på din computer.

Når du så kommer frem til en anden computer, så kan du starte programmet igen, og redigere i dine dokumenter, surfe på nettet, som var du på din egen computer, og ikke mindst, sende og modtage emails til din egen postkasse.

Det der er ekstra fikst ved programmet er, at de også krypterer dine filer, så du ikke render rundt med usikrede filer på en lille fiks harddisk.

VerbatimSync er virkelig et hit, og det er en fiks detalje at Verbatim smider programmet med på denne harddisk. Det giver den pludselig en helt ny måde at blive brugt på.

Vi har været meget begejstrede for denne lille harddisk i vores test, også selvom prisen ligger lidt i den høje ende.


Verbatim Executive Portale Hard Drive 500GB
  • Ydelse
  • Pris
4.5

Alt om DATA siger

En fiks lille harddesk, de mange små programmer, der følger med, gør mulighederne med denne harddisk ekstra gode. Det eneste minus er den ret høje pris.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Back-up
harddisk
verbatim

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S