Home » Software » Guide: Læg en nødhjælpspakke på en USB-nøgle
Guide: Læg en nødhjælpspakke på en USB-nøgle

Guide: Læg en nødhjælpspakke på en USB-nøgle

Share

Vira, malware, utilsigtet sletning eller ødelagte data kan bringe værdifulde filer i fare. Den bedste forsikring består i at tage regelmæssig backup, men hvad gør du, hvis du kommer i uføre mellem disse backups, eller du falder af på den, eller en af dine venner har en pc-krise? Det er her, en nødhjælpspakke på en USB-nøgle kommer ind i billedet. Her kan du have alt, hvad du skal bruge for at løse problemerne

Når man installerer et program, skal man ikke blot gemme de nødvendige filer på harddisken; programmet skal også indføre sine egne ændringer på resten af systemet som for eksempel at tilføje oplysninger i Registreringsdatabasen. Det gælder ikke for porterbare apps, og dem kan man derfor gemme på en USB-nøgle og bruge dem på en hvilken som helst pc ved at dobbeltklikke på programmets exe-fil. Her kan du se vores valg af de bedste nødhjælpere.

1 Gang i USB-nøglen

Først, skal man bruge en USB-nøgle. Det rækker med 1 GB. Stik den i computeren, åbn Stifinder og højreklik på din USB-nøgle i menuen til venstre. Vælg “Omdøb”, og kald den “Nødhjælp”. Hvis du har brugt USB-nøglen til andre formål, kan du rydde den ved at højreklikke og vælge “Format > Gendan enhedens stan-dardindstillinger > OK” [Billede A]. Du bør først sikre dig, at der ikke er noget, du vil gemme.

Se også:  Qnap QMiroPlus-201W [TEST]: NAS og router i samme kabinet

2 forbered dig på ulykker

Nu skal begynde at opbygge vores pakke. Det sker tit, at man kommer til at slette en fil – fra harddisken, et SD-kort eller fra et andet lagermedie. Piriform Recuva [Billede B] kan hjælpe dig med at få det tilbage, men hvis du installerer dette program, efter at du har mistet filer, kan det føre til, at de bliver overskredet. Det er derfor langt bedre at have det liggende parat på en USB-nøgle. Download det fra www.piriform.com/recuva – det nemmeste er at bruge “Manual download”.

3 gendan slettede filer

Klik nu på den downloadede ZIP-fil, og vælg “Pak ud”. Klik “Gennemse”, og vælg dernæst din USB-nøgle. Højreklik, og opret en mappe ved navn “Recuva” (så er den nemmere at finde i fremtiden). Åbn denne mappe, og klik “Vælg mappe > Pak ud.” Hvis du engang i fremtiden får brug for at gendanne en slettet fil, skal du blot sætte din USB-nøgle i, dobbeltklikke på Recuva.exe og følge anvisningerne [Billede C].

Se også:  Færre trusler mod virksomhederne i 2022 – men de bliver målrettede

4 Download en virus-zapper

Hvis du frygter, at din pc er blevet inficeret med virus, kan McAfee Stinger hjælpe med at kværke den. Download det fra www.mcafee.com/uk/downloads/free-tools/stinger.aspx. Dette program ligger ikke i en ZIP-mappe, og man kan derfor trække det direkte til USB-nøglen med Stifinder. Når du ønsker at køre det, skal du blot dobbeltklikke på filen og klikke “Scan” [Billede D].

 

TAGS
backup
Gendan
malware
Systemgendannelse
virus

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S