Home » Lagerenheder » Guide: Sådan laver du nemt backup af dine filer
Guide: Sådan laver du nemt backup af dine filer

Guide: Sådan laver du nemt backup af dine filer

Share

Du kan bruge skyen til fjernbackup af alle dine vigtige data, som du derefter kan tilgå, synkronisere og dele over flere enheder

Den mest oplagte måde at bruge skyen på er som lager for dokumenter, fotos og andre filer. Tænk på det som en slags afsides backup. Skulle dit hus brænde ned eller tyve stjæle alt dit pc-udstyr, har du stadig adgang til dine filer.

Der er også mange andre fordele. For det første kan du få adgang til dine filer uanset, hvor du er, via din bærbare computer, smartphone eller tablet, uden at du fysisk skal downloade dem først. For det andet synkroniserer skylagret også data mellem dine computere, hvilket giver dig adgang til de nyeste versioner af dine filer og sikrer, at du altid arbejder med den korrekte version.

En yderligere fordel er, at du kan udvælge bestemte filer og mapper og dele med andre mennesker. Du kan også – afhængigt af den tjeneste, du bruger – redigere for eksempel Word- og Excel-dokumenter direkte i en browser.

Vælg den rette løsning

Google Drev giver samme slags funktioner som OneDrive, men med flere informationer.

Det er svært at undgå Microsofts skylager OneDrive, da det promoveres aggressivt i Windows 10. Logger du ind på Windows med din Microsoft-konto, har du adgang til 5 GB lager, men du kan øge det til 50 GB for 14,69 kroner om måneden, eller få 1 TB lagerplads når du køber et Officielt 365-abonnement (549 kroner årligt for en maskine).

Se også:  Nyt i Dropbox: Upload fotos automatisk og skift format

Leder du efter et alternativ, vil du finde adskillige at vælge imellem, men det lønner sig at vælge en tjeneste, der er veletableret og dermed ikke pludselig forsvinder. To af de mest kendte er Google Drev (drive.google.com) og Dropbox (www.dropbox.com). Google giver 15 GB gratis lagerplads med en konto, selv om denne er delt med Googles Gmail-tjeneste; Dropbox giver kun 2 GB gratis lager, men du kan øge pladsen op til 16 GB ved at gennemføre visse opgaver og henvise venner og familie (500 MB pr. henvisning).

Google og Dropbox opkræver henholdsvis 79 kroner og 9,99 euro (75 kroner) om måneden for 1 TB, men Google overgår Microsoft ved at tilbyde 100 GB lagerplads for kun 17 kroner om måneden, hvilket nok er passende til de flestes behov.

Gør OneDrive endnu bedre

OneDrive kan sættes op, så du får adgang til alle filer på din pc fra en ekstern enhed. Smart, hvis du er den glemsomme type.

Vil du finjustere OneDrive, så klik på trekanten i Proceslinjens meddelelsesområde. Højreklik på OneDrive-ikonet og vælg ”Indstillinger”. Under fanen ”Konto” vælger du de mapper, der skal synkroniseres med denne pc. Praktisk, hvis du har lav plads eller kun vil have adgang til en bestemt mængde af dine data. Gå til fanen ”Netværk” og vælg ”Juster automatisk” under ”Overførselshastig-hed”.

Se også:  Google-kaos i sidste uge: Nu kender vi årsagen

Dette kan forhindre, at din internetforbindelse bliver overvældet af OneDrive. Gå tilbage til fanen ”Indstillinger”, og find muligheden “Lad mig bruge OneDrive til at hente mine filer på denne pc”. Tillad via en browser at få adgang til alle filer og ikke kun dem, der ligger i din OneDrive-mappe. Log ind på OneDrive, og vælg ”Pc’er” i menuen. Bruger du Office 365, har OneDrive den irriterende vane at gemme direkte i skyen fremfor i din lokale OneDrive-mappe.

Du stopper denne adfærd ved at åbne den relevante Office-app og vælge fanen ”Filer”. Klik på ”Valg” og området ”Gem”. Afkryds ”Gem på computer som standard”, og klik på ”OK”. Nye dokumenter gemmes nu på din computer.

TAGS
Back-up
dropbox
Google Drev
Synkronisering

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S