Home » Guide » Få filerne i sikkerhed med gratis backup-program
Få filerne i sikkerhed med gratis backup-program

Få filerne i sikkerhed med gratis backup-program

Share

AOMEI Backupper sikkerhedskopierer dine filer, så du slipper for ærgrelser, hvis harddisken bryder sammen. Læs her hvordan du bruger programmet …

Katastrofen har fundet sted. En harddisk er gået ned. Du har måske taget backup af dine vigtige data. Men hvad nu, hvis den defekte disk var den, der rummede dit operativsystem? Har du alle diskene liggende til en geninstallation af Windows? Har du råd til nedetid?

AOMEI Backupper er en omfattende backup-applikation, der tager backup af en disk og dens partitioner, inklusive dens bootsektor og systemfiler. Den gemmer backuppen i en imagefil og bruger teknisk magi til at sikre, at disse images fylder mindre end den disk, der bliver taget backup af.

I denne guide viser vi, hvordan du bruger dette gratis værktøj til at oprette et image på én disk og derefter gendanne det på en anden. Men pas på – Backupper er brugervenligt, men man bør bruge det med varsomhed. Ellers kan det lave ulykker på din harddisk.

Kom hurtigt i gang igen, hvis harddisken svigter

1 Opret en ny backup

Download AOMEI Backupper fra www.aomeitech.com. Dernæst installerer du programmet ved at dobbeltklikke på dets setup-fil. Når du kører applikationen første gang, vil du bemærke, at Homefanen har et klistermærke med ordene ‘Create new backup’. Klik på det, så laver du dit første backup-image.

[pt id=’2028542′ size=’large’ link=’file’]

 

Applikationen kan oprette tre forskellige slags backup. I denne guide bruger vi funktionen ‘Disk Backup’ option. Med den kan man tage backup af en hel disk (med alle dens partitioner). Applikationen vælger de bedste backup-muligheder, hvilket giver mindre backup-images og reducerer tidsforbruget.

[pt id=’2028543′ size=’large’ link=’file’]

 

Backup-processen består af to dele. Applikationen viser alle de diske, den har fundet på computeren, og beder dig vælge dem, du vil tage backup af. Du kan vælge en eller flere diske. De valgte diske bliver fremhævet med grøn farve. Eftar at du har valgt diske, klikker du på knappen ‘Add’ for at komme videre til næste skridt.

[pt id=’2028544′ size=’large’ link=’file’]

 

Næste skridt er at vælge en placering til dine images. Når du vælger placering, skal du huske, at den ikke kan være på en af de diske, du tager backup af. Når du har valgt et sted, klikker du på knappen ‘Backup’. Husk, at det kan tage nogen tid at oprette dette image. Det afhænger af dine diskes størrelse.

[pt id=’2028545′ size=’large’ link=’file’]

 

Efter at dit image er blevet oprettet, kommer du tilbage til
Home-fanen, der nu opregner alle dine backup-images. Før musen over et af dem, så får du flere muligheder, herunder muligheden for at slette det. Der er også ‘Check Image’, der bekræfter dette images kvalitet. Klik ‘Restore’ for at indlede gendannelsesprocessen.

[pt id=’2028546′ size=’large’ link=’file’]

 

Gendannelse af et image inddrager to trin. Først skal du vælge den disk, du vil gendanne – hvis disken har flere partitioner, kan du i stedet vælge at gendanne en af dem. Når du er parat, klikker du på feltet ved siden af knappen Disks og vælger enten en disk eller en partition, der skal gendannes.

[pt id=’2028547′ size=’large’ link=’file’]

 

Vælg til sidst den disk, du vil gendanne dit image på. Før applikationen begynder, viser den en oversigt over handlingen. Her kan du redigere partitionerne på destinationsdisken. Standard er at kopiere disken uden ændring af partitionernes størrelse. Det er praktisk, hvis man gendanner disken til en anden på samme størrelse.

[pt id=’2028548′ size=’large’ link=’file’]

 

Til lykke! Du har nu reddet din harddisk og alle de dyrebare data på den. I dette tilfælde er den disk, vi tog backup af, stadig i bedste vigør, men hvis den havde svigtet, efter at vi oprettede vores backup-image, ville gendannelsesprocessen genoplive dens indhold på en anden disk uden et sekunds tøven.

[pt id=’2028549′ size=’large’ link=’file’]

 

[themepacific_accordion] [themepacific_accordion_section title=”Fakta”]

Projektets mål:

[/themepacific_accordion_section] [/themepacific_accordion]


TAGS
Back-up
Guide

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S