• Home »
  • Router »
  • AVM FRITZ!Box 7590 [TEST]: Lynhurtig router dækker hele hjemmet
AVM FRITZ!Box 7590 [TEST]: Lynhurtig router dækker hele hjemmet

AVM FRITZ!Box 7590 [TEST]: Lynhurtig router dækker hele hjemmet

Share

Tyske AVM sender FRITZ!Box 7590 ud i butikkerne her i den nærmeste fremtid. Der er tale om deres nye topmodel i serien af ADSL-routere, der understøtter 4×4 MU-MIMO og supervectoring, så du kan udnytte download-hastigheder på op til 300 Mbit/s

Routerdelen understøtter hastigheder på op til 1733 Mbit/s på 5 GHz frekvensbåndet og op til 800 MHz på 2,4 GHz frekvensbåndet. Alle teknologiske facts til trods er det første, man lægger mærke til, at FRITZ!Box 7590 har fået et nyt design, og det er ganske klædeligt. Som vanligt med produkter som denne er det vigtigt at gøre opmærksom på, at det ikke blot er en bredbåndsrouter, den gemmer også på et integreret ADSL-modem. Det betyder understøttelse af fastnettelefoner, og køber du en DECT-telefon til hjemmebrug, så understøtter FRITZ!Box 7590 også op til 6 af slagsen.

Se også:  Netgear Nighthawk Pro Gaming SX10 [TEST]: Kileformet gaming-switch til dedikerede first movers

Alt i alt har routeren en 1 Gbit/s WAN-port, fire 1 GBit/s LAN-porte, 2 analoge telefoner, ISDN-telefon, IP-telefoni understøttes også, og der er desuden to USB 3.0-porte. FRITZ!Box 7590 skal sammenlignes med de ADSL-router/modem-løsninger, som internetudbyderne leverer, både hvad pris og udstyr angår. Man kan også anvende den som enkeltstående bredbåndsrouter tilsluttet et eksternt modem. Designet med de interne antenner gør routeren let at placere, men det kan i nogle tilfælde betyde, at man i fleretagers hjem oplever dårligere modtagelse end med justerbare antenner.

Vi oplevede dog ikke noget nævneværdigt i den retning i testen, der er blevet afviklet i et toetagers rækkehus. Vi har målt hastigheder på 457 Mbit/s over 5 GHz frekvensbåndet og 164 Mbit/s over 2,4 GHz frekvensbåndet. Rykkede vi til anden etage var det 239 MBit/s over 5 GHz og 94 Mbit/s over 2,4 GHz.

Se også:  Fyld din bolig med stærke Wi-Fi-signaler

Det skal siges, at vi ikke havde de allerbedste betingelser i form af 3×3 MIMO- eller 4×4 MIMO-adaptere til rådighed, men de målte resultater svarer også mere til, hvad mange nyere bærbare med gode antenner vil kunne forventes at opnå. Vi er nødt til at slutte, selv om antallet af features er mange. Disse er bundet sammen via den brugervenlige FRITZ!OS brugergrænseflade.

AVM FRITZ!Box 7590

Sammenfatning

Pris: 2599 kr.

4.5
Her er den bedste dagspris på AVM Fritz!Box 7590
Del denne