Home » Transport » Avanceret elcykel lanceres i Danmark
Avanceret elcykel lanceres i Danmark

Avanceret elcykel lanceres i Danmark

Share

Det belgiske elcykel-brand Cowboy kommer nu til Danmark med en appstyret elcykel, der både kan anbefale den hurtigste rute også anbefale den sundest mulige rute for rytteren

Der er en ny cykel på de danske cykelstier. Det belgiske elcykel-brand Cowboy, som blev etableret i 2017, lanceres nu i Danmark med mulighed for prøvekørsel i København og senere i en række andre danske byer.

“Vi er superglade for endelig at kunne lancere vores cykler i Danmark, hvor vi ser et stort potentiale. Siden begyndelsen har vi solgt mere end 25.000 elcykler i Europa, og vi er nu klar til at udvide til Danmark, som er et af de lande i verden, der cykler mest. Vi henvender os til den bevidste og urbane cyklist, der både værdsætter design og samtidig ønsker at være miljøbevidst,” siger Adrien Roose, som er administrerende direktør og medstifter af Cowboy.

Helt ny form for cykeloplevelse

Med sine smarte funktioner, attraktive design og fantastiske kundeservice tilbyder Cowboy en helt ny cykeloplevelse til den danske cyklist. Cyklerne, der er eldrevne, fungerer ligesom moderne elbiler og kan opdateres online. Selve designet af cyklen er udviklet af det svenske designbureau Propeller Design med fokus på komfort og hensyn til de nordiske cyklister.

“Vi har været med under hele Cowboys rejse og har designet en urban elcykel, der er langt fra den traditionelle elcykel. Følelsen, når man sidder på en Cowboy og træder i pedalerne er helt speciel. Det giver en helt anden fornemmelse af cyklen, der ikke er til at beskrive; du er nødt til at prøve det selv.

Se også:  Kæmpe lynladestation på vej: Her åbner den ...

Derfor er det muligt at booke en testtur allerede i dag,” siger Olle Gyllang, som er strategisk designer hos Propeller Design.

Vælger den sundeste rute

Statistik fra de nordiske lande viser, at antallet af cyklister er steget markant i de senere år pga. vores øgede fokus på sundhed og en stigende bevidsthed om klima og miljø. Med myldretidstrafik og trafikpropper in mente er elcyklen det hurtigste transportmiddel i flere danske byer.

Cowboys ambition er at løfte den daglige pendling til et helt nyt niveau for cyklisten ift. transporttid, komfort og cykelglæde. Derfor anbefaler Cowboys elcykel – via et smart computersystem – den sundeste rute på din vej, hvilket gør det muligt ikke blot at undgå særligt trafikerede veje, men også at vælge en rute med mindst mulig luftforurening.

70 kilometer rækkevidde

Cowboys grundlæggere i Belgien havde en vision om at skabe en elegant, let og fleksibel cykel, som bliver produceret af virksomheden selv med komponenter af høj kvalitet. Takket være det minimalistiske design vejer cyklen mindre end 20 kilo inklusiv det kompakte batteri, men selvom vægten er lav, er rækkevidden stor – elcyklen kan køre 70 kilometer, før den skal oplades.

Cyklen reagerer intuitivt på rytterens behov fra det første trin i pedalen, hvor den selv indretter motorstøtten efter cyklistens behov. De integrerede for- og baglygter øger sikkerheden takket være deres stærke lysstyrke, mens de bageste lysdioder også fungerer som bremselys.

Styres med app

Cyklen betjenes nemt og enkelt via Cowboy-appen, som er tilgængelig til iOS og Android, og eftersom cyklen aktiveres via en digital nøgle i app’en, er det muligt at slippe for den velkendte cykellås. I app’en er det samtidig indbygget GPS, og app’en hjælper med at finde cyklen, hvis den bliver stjålet. Er man ude for en ulykke på cyklen, kan cyklen registrere faldet og derefter sørger cyklen for at underrette de kontakter, man har angivet på forhånd.

Se også:  Ny type lynoplader gør det nemt at etablere hurtig strøm til elbiler
Om cyklerne

● Cyklerne kan købes direkte online via cowboy.com.
● Cyklisten modtager automatisk push-notifikationer, når cyklen skal vedligeholdes, for eksempel hvis bremseklodser skal udskiftes eller dækkene skal kontrolleres.
● Cowboy fås i forskellige modeller og koster fra 15.900 DKK. Cowboy 3 kan fås allerede nu på www.cowboy.com, mens Cowboy 4 og Cowboy 4 ST kan forudbestilles. Testkørsler er i øjeblikket mulige i København.
Fakta om Cowboy
● Har produceret 25.000 cykler siden starten 2017
● Cowboy er nu tilgængelig i 11 lande: Sverige, Danmark, Belgien, Holland, Tyskland, Frankrig , Spanien, Italien, Storbritannien, Østrig og Luxembourg
● Cowboy har oplevet en fordobling i antallet af solgte cykler siden 2020
● Cowboy-ejere har cyklet 22.523.187 kilometer, hvilket er med til at give en besparelse på 2,8 mio. kilo CO2
● I Cowboys første investeringsrunde blev der tilført 10 mio EUR. I Cowboys serie B-funding i juli 2020 fik de tilført yderligere 23 mio euro fra Exor Seed ‘s, der bl.a. ejer dele af Ferrari
● Cowboy har 100 ansatte – en fordobling i forhold til 2019


TAGS
elcykel
elektriske transportmidler

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S