Home » Betalingssoftware » Avancerede hjemmesider på den lette måde
Avancerede hjemmesider på den lette måde

Avancerede hjemmesider på den lette måde

Share

WebSite X5 Evolution findes nu i sin niende inkarnation, og det er imponerende, så meget der er sket siden de første versioner. Alt om DATA har leget med Evolution 9 og er ret begejstret for programmet

På mange måder ligner WebSite X5 sig selv, hvilket skal forstås på den måde, at de grundlæggende funktioner i programmet er det samme. Når du for eksempel skal starte på et nyt projekt, kan du vælge imellem en række standardskabeloner, eller du kan vælge at oprette din egen. Forskellen mellem denne version og bare den sidste er, at interfacet har ændret sig lidt, samt at der er kommet flere skabeloner.

Med skabelonen valgt og placeringen af menuen får du mulighed for at tilrette header og footer, ganske som i gamle versioner. Det fede her er, at du har rigtig mange muligheder for at tilføje effekter til for eksempel overskriften på din hjemmeside.

I gang med at oprette sider

Som standard bliver der oprettet en hovedside og tre undersider på dit nye site, men du kan tilføje eller fjerne sider, ligesom du lyster. Og når du er inde for at redigere på de enkelte sider, er det, at programmets geniale inter- face viser sig.

De enkelte sider udvikles i et gitter. Du har kun fire felter til at starte på, men igen kan du tilføje, så mange du har lyst til.

Herefter er det blot at trække de elementer ind på siden, du har brug for. Og du kan altid vælge, at et element skal fylde mere end et enkelt felt. Et nyt element, der er kommet til, er ’HTML og Widgets’, og når du placerer det på en side, får du mulighed for at tilføje en lang række funktioner, som du ikke tidligere har kunnet. Du kan for eksempel tilføje muligheden for at lægge Facebook kommentarer, Like-bokse eller -knapper, indsætte Google Maps, Twitter-follow-knap, gæstebog og meget mere. Og i disse sociale medie-tider er det dejligt, at det nu er blevet så let at få disse funktioner med på din hjemmeside.

Men du skal ikke forlede dig til at tro, at programmet er så skabelonstyret, at du ikke selv kan bestemme noget, for så tager du så fejl. Der er en menu i programmet, der hedder ’Avancerede indstillinger’, og det er her, at du kan tilpasse din hjemmeside ret meget.

Du kan vælge, hvordan din menu skal fremstå på din hjemmeside, lige fra farve til facon og 3D-effekter, du kan ændre dine menuer til drop-down-lister. Du kan bestemme, hvordan links vises på siden, hvordan bokse med billeder skal vises, om og hvilke tool-tips du vil have ved mouse-over, bestemme format på de e-mail-formularer, du kan sætte ind på siden, bare for at nævne nogle få.

Personligt synes jeg, at det er rigtig smart, at du kan oprette en speciel velkomstside, hvor du blandt andet kan lade folk vælge sprog, hvis du har en flersproget hjemmeside, og jeg er også ret vild med muligheden for at indsætte en knap, der viser, at der er sket noget nyt.

Og skulle du have lyst til at lægge en blog på din hjemmeside, ja, så er den mulighed også til stede her i programmet, ligesom du kan tilføje et rss-feed, brugere og en indkøbskurv til hjemmesiden.

Et skønt program

WebSite X5 Evolution har altid været et godt og letbetjent program, og det har tydeligvis ikke ændret sig i version 9. De nyheder, der er kommet med i programmet, ligger lidt skjult, men de er der, og de er klart en opgradering værd. Vi kan næs-ten ikke vente på at se, hvad de finder på i version 10. n


WebSite X5 Evolution 9
  • Features
  • Brugervenlighed
  • Pris
4.5

Alt om DATA siger

WebSite X5 har længe været vores favoritprogram, når det kommer til hjemmesideudvikling. Og version 9 skuffer ikke. Et virkelig stærkt program, som vi varmt kan anbefale.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
webredigering

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S