Home » Andet » Autopen kan skrive under for enhver
Autopen kan skrive under for enhver

Autopen kan skrive under for enhver

Share

Nogle mennesker skal afgive flere underskrifter end andre, og det kan selvsagt godt være lidt anstrengende. Til disse mennesker har forskellige firmaer i tidens løb tilbudt hjælp i form af en robotpen

Gennem årene modtager fyrster, præsidenter og andre berømtheder stakkevis af breve og korthilsner, og i de fleste tilfælde forventer brevskriverne også – eller håber i hvert fald på – personligt og pænt signeret svar. De fleste kan nok forestille sig, at det vil være en noget uoverkommelig opgave at skulle skrive så mange signerede svar.

En af de første berømtheder, der sukkede under denne byrde, var den amerikanske præsident Thomas Jefferson i 1804. Heldigvis havde englænderen John Isaac Hawkins netop året før opnået amerikansk patent på en såkaldt polygraf, som opfindelsen dengang blev kaldt, og som kunne kopiere en hvilken som helst håndskreven besked.

Apparatet var smukt udformet med to saksearme, der på snedig vis stod i forbindelse med hinanden sådan at enhver bevægelse af den ene fremkaldte en tilsvarende bevægelse af den anden. Den skrivende person sad på maskinens ene side og skrev med en pen, der var monteret i en holder på den ene arm. Den anden arm havde en pen i en lignende holder og skrev nøjagtig det samme på den anden side. På den måde kunne Jefferson lave en nøjagtig kopi af sine skrivelser, hvilket i dag er til stor nytte for historikere og forskere.

Thomas Jeffersons “polygraph”, der også kendes som “Hawkins & Peales Patent Polygraph No. 57.”

Indretningen, der nu kendes som en pantograf (fordi en polygraf nu om dage betegner en løgnedetektor), kunne dog i sagens natur kun udskrive én kopi ad gangen, men det var da bedre end ingenting. Jefferson brugte primært sin pantograf til at lave kopier af sin personlige korrespondance og ikke til at kopiere sin autograf.

Se også:  Dinosaurus-robotter er det nye hit
Men så kom den automatiske pen

Den første mere moderne håndskriftsduplikator til massekopiering af håndskrevet materiale blev udviklet i 1930’erne og kaldt ”Robot Pen”. Disse maskiner brugte en slags grammofonplade til at lagre en signatur eller håndskrevet meddelelse og kunne skrive lige så mange kopier ud som ønsket. For at undgå misbrug kunne man fjerne en lille vigtig del af pladen og gemme den et andet sted.

Robot Pen blev lanceret i 1937, men blev hurtigt udkonkurreret af en maskine udviklet af Robert M. De Shazo junior i 1942 på opfordring af den amerikanske flåde. Denne nye maskine, der nu blot hed autopen, blev en kommerciel succes og vandt indpas i hele det amerikanske regeringsapparat.

Autopen-maskiner har været i brug i over 60 år, og den er ikke på vej i graven endnu.

Harry Truman menes at være den første amerikanske præsident, der gjorde brug af en autopen-maskine til at udfærdige automatiske svarbreve og til underskrift af checks. Men det vides også, at både J. F. Kennedy og Gerald Ford og formentlig enhver præsident efter ham har anskaffet og brugt en autopen. Desuden bruges apparatet i stor stil af helt almindelige politikere og embedsfolk samt ikke mindst af celebreties og berømtheder inden for kunst, film, musik og litteratur.

Se også:  Få superkræfter med et hyper-avanceret robotskelet

Det kan næppe undre nogen, at brugen af en ”håndskriftrobot” har været et lidt omstridt emne, siden disse maskiner kom frem, og der har været fremsat lovforslag og erklæringer både for og imod. Til i dag har brugen af dem eller forbud imod dem dog aldrig været underlagt en retslig afgørelse.

TAGS
autopen
robot
underskrifter

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S