Home » AOD Pro » Kunstig intelligens gør fremtidens datacenter mennesketomt
Kunstig intelligens gør fremtidens datacenter mennesketomt

Kunstig intelligens gør fremtidens datacenter mennesketomt

Share

Fremtidens datacentre skal sikre, at virksomheder kan drive robuste og stabile forretninger, og det skal ske gennem en øget brug af kunstig intelligens

Ifølge en ny rapport fra analysebureauet IDC og teknologiselskabet Huawei vil fremtidens datacentre være helt anderledes, end noget vi kender til i dag. Hvor vi er vant til, at datacentre kræver en del menneskelig arbejdskraft, så forventer virksomheder, at de fleste, måske endda alle, menneskelige arbejdsopgaver bliver udført af kunstig intelligens.

Derved kigger vi hen mod en fremtid, hvor datacentre for alvor bliver autonome, hvilket vil give nogle helt nye og unikke muligheder.

Rapporten kan fortælle, at et sted mellem 20 og 30 procent af de virksomheder, som har medvirket i undersøgelsen, mener, at fuldt autonome datacentre er deres mål på den korte bane, mens hovedparten, 90 procent, ser det ske i løbet af et par år.

Se også:  Med denne NAS bliver de helt store data-lagringer gjort hurtige
Det sker gradvist

Det er dog ikke noget der bare sker, virksomhederne bliver nemlig nødt til at gennemføre en plan der har fem niveauer, hvilket blandt andet betyder, at der gradvist skal overføres opgaver, som overvågning, problemløsning, analyser, beslutninger, sikkerhedspolitikker og meget mere, fra de menneskelige medarbejdere til den kunstige intelligens.

IDC mener også, ifølge rapporten, at der er to hovedårsager bag skiftet mod fuldt autonome datacentre: kontinuitet og robusthed. Faktisk er det næsten halvdelen af alle virksomheder, der lægger vægt på netop disse fordele.

Den aktuelle corona-pandemi har været med til at gøre dette til et endnu mere presserende krav, idet virksomhederne har været nødt til at ændre driften af deres forretning. I rapporten påpeger Huawei således, at selvom der allerede i dag er forskellige grader af automation, så ser selskabet en markant tendens til at flytte mod fuld automation.


TAGS
AI
automation
Datacenter
Kunstig intelligens

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S