Home » AOD Pro » Årets automatikmesse åbner i dag – robotter er den nye arbejdskraft
Årets automatikmesse åbner i dag – robotter er den nye arbejdskraft

Årets automatikmesse åbner i dag – robotter er den nye arbejdskraft

Share

I dag åbner Automatik 2022 i Brøndby, og messen løber frem til og med torsdag. Man vi blandt andet kunne opleve, hvordan robotter og automatisering kan medvirke til at løse Danmarks historisk store mangel på arbejdskraft. 138 udstillere deltager

Hvis man interesserer sig for automatisering af industrien, så er Brøndby Hallen stedet i denne uge. I dag åbner Automatik 2022, og 138 udstillere står klar til at præsentere deres nyeste tiltag. Messen varer til og med torsdag.

På torsdag kan man også gå på opdagelse i InnovationLabs Demolab, der tilbyder hands-on-udforskning og afprøvning af fremtidens teknologier.

Dertil kommer ifølge arrangøren en stribe konferencer, eksempelvis Teknologi og arbejdskraft. Her dykker repræsentanter fra Dansk Industri og Dansk Metal ned i de danske virksomheders udfordringer i forhold til ny teknologi som robotter og anskaffelsen af arbejdskraft.

Se også:  Stjæler AI en masse job? – formentlig ikke

”I 80 af landets kommuner betragtes manglen på arbejdskraft som den vigtigste udfordring, og det er selvsagt også noget, vi beskæftiger os meget med. Robotter og automatisering er en stor del af løsningen, hvis vi skal opretholde vores arbejdsevne og forblive konkurrencedygtige. Af samme grund er det vigtigt, at vi hele tiden deler værdifuld viden, udvikler og investerer i teknologi, og derfor arbejder vi på at udbrede kendskabet til nye løsninger, lige som vi kæmper for at gøre finansieringen af selv samme nemmere,” udtaler branchedirektør i Dansk Industri Jacob Kjeldsen.

Konference- og messetemaerne

Konferenceprogrammet byder på temaer som kunstig intelligens, den digitale tvilling, industrialisering af affaldssortering og keramiske hybridlejer, lige som robotter også behandles på konferencen Robotter kan bruges overalt.

Se også:  Ny undervandsdrone har otte drejelige motorer og kan udstyres efter behov

Selve messen er opdelt i temaerne motion og drives, robotteknologi, maskinautomation, fabriksautomation, procesautomation, hydraulik og pneumatik samt industriel IT og transmissionsteknik.

Automatik er også stedet, hvor den traditionsrige DIRA Automatiseringspris uddeles. De tre nominerede virksomheder, Hounö fra Randers, Palsgaard Spær fra Hampen og S.E.W. North Filtration fra Maribo, har ifølge Dansk Robot Netværk (DIRA) alle implementeret spændende automatiseringsløsninger.

Automatik 2022 arrangeres af MCH A/S i samarbejde med Biva, DIRA og Veltek.

Foto: Lars Møller/MCH


TAGS
automatisering
industri 4.0
Messe
robot

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S