Home » Hi-Fi » AudioTechnica AT-LP60BT og Pro-ject Essential III BT [TEST]: Trådløs vinyllyd i to prisklasser
AudioTechnica AT-LP60BT og Pro-ject Essential III BT [TEST]: Trådløs vinyllyd i to prisklasser

AudioTechnica AT-LP60BT og Pro-ject Essential III BT [TEST]: Trådløs vinyllyd i to prisklasser

Share

Spil trådløst direkte fra den igen så hippe vinylpladespiller og direkte til dine trådløse højttalere. Disse to pladespillere har begge indbygget Bluetooth, men ellers er de vidt forskellige

Grammofonen er stærkt tilbage. Der sælges flere vinylplader end cd’er. Og selvom den analoge afspiller er en dværg sammenlignet med streaming, så har den sine inkarnerede tilhængere, fordi – mener de – den spiller blødere og mere musikalsk end de moderne, digitale opkomlinge.
Det betyder dog ikke, som vi her skal se, at grammofonen er ren ”steam-punk” uden moderne detaljer. Tværtimod. Vinylpladespilleren forsøger også at forny sig. Og en af vejene er Bluetooth.

De to grammofoner, vi tester her, er begge udstyret med den kortrækkende, trådløse Bluetooth-teknologi. Det betyder ganske enkelt, at du kan sende grammofonlyden trådløst gennem æteren og direkte hen til dine trådløse højttalere. Kort sagt: Her får du det bedste fra gamle dage og det bedste fra nutiden.

Eller gør du? Det tjekker vi her, hvor vi sætter de to testdeltagere op imod hinanden punkt for punkt. Prismæssigt er de i hver sin klasse, hvilket tilføjer den ekstra dimension til testen, at få styr på, hvor meget prisen betyder, når du vælger grammofon. Den billigste af de to er Audio Technica AT-LP60BT, der fås for cirka 1800 kroner, mens testkonkurrenten Pro-Ject Essential III BT koster ca. 3300 kroner.

Store designforskelle

Vi lægger ud med den synlige overflade, med designet. Audio Technicas kompakte, moderne look passer godt ind, hvor det kniber med pladsen. Den bæltedrevne pladespillers chassis er dog ren plast, tonearmen spinkel og knapperne af dårlig kvalitet. Så er Pro-jects højglansoverflade straks mere indbydende. Pladetallerken og tonearm er solide sager, og Bluetooth-delen gemt under plinten.

Hos Pro-ject, som ligeledes er bæltedrevet, opdager vi også med glæde en fin Ortofon OM10-pickup, som arbejder harmonisk sammen med aluminiumstonearmen og pladetallerkenen i mdf. Her trækkes den bedst mulige lyd ud af enhver fordybning i rillen.

Audio Technica vinder til gengæld på ibrugtagning. Der er Phono- og linjeudgang, hvis du insisterer på fysisk tilslutning. Men du kan også bare trykke på Bluetooth-knappen for at parre med trådløse enheder. Pro-ject-pladespilleren er mere raffineret. Så det kræver lidt koncentration at komme i gang.

Bæltedrevet skal monteres, og sporingen skal indstilles ligesom anti-skating-vægten. Det går hurtigere med kabler og Bluetooth, men der er ingen auto-play, så du skal lære at sætte nålen ordentlig ned i rillen.

TAGS
AudioTechnica
Project Essential
vinyl
vinylafspiller

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S