Home » Bilen » Audi Q4 40 e-tron [TEST]: Elektrisk kvalitetsbil med Sonos ombord
Audi Q4 40 e-tron [TEST]: Elektrisk kvalitetsbil med Sonos ombord

Audi Q4 40 e-tron [TEST]: Elektrisk kvalitetsbil med Sonos ombord

Share

Audi Q4 e-tron er en elbil af bundsolid kvalitet, med stærke køreegenskaber og et flot udvalg af udstyr. Vi er dog ikke imponerede over batteriets ydeevne

Audi er med i forreste geled, når det gælder elektrisk omstilling. Med e-tron-serien er det lykkedes at skabe elektriske biler, der hviler på en solid bund af kvalitet. De første modeller var ret dyre, men med Q4 e-tron er vi nede i et fornuftigt mellemleje, der matcher konkurrenter fra Tesla, Polestar m.fl.

I sine dimensioner er det en mere beskeden bil end den dyre e-tron 55 quattro, men det gør os intet. Den store 55 quattro er en fornøjelse at køre i, men en udfordring at parkere. Den fylder simpelthen hele båsen ud.

Q4 er mere medgørlig. Der er fin plads til både fører og passagerer, men bilen måler ikke nær så meget i vidden. Bagageplads er der lidt mindre af, men med over fem hundrende liter, er der nok til de fleste – herunder børnefamilier, der skal på tur. Vil du køre større læs, kan der påsættes anhænger på op til 1000 kilo.

Se også:  God pris på privatleasing af Audis elbil
Nem at køre

For førstegangskøberen af en elbil vil Q4 være en blid start. Blidere end eksempelvis en Tesla. Der er en betryggende genkendelighed i betjeningen. Blandingsforholdet mellem fysisk kontrol og digitale funktioner – henlagt til de store touchskærme – er velafmålt. Man får en klassisk køreoplevelse, blot gjort betydeligt nemmere takket være et fremragende autogear-system kombineret med intelligente kørefunktioner, som du kan bruge eller lade være.

Sonos uden det smarte

Testbilen er forsynet med et imponerende udvalg af udstyr. Særligt begejstrede var vi for det nyttige head up-display i forruden samt de gode sikkerheds- og parkeringsfunktioner, som gør Q4 til en tryg og nem oplevelse.


Det indbyggede infotainment-system er udmærket, og som standard er der også Google Auto og trådløst Apple CarPlay.

Lydsystemet er udviklet af Sonos, men desværre ikke koblet på Sonos’ smarte multirums-system. Det ville ellers være smart, hvis man kunne sende musikken fra hjemmehøjttalerne direkte ud i bilen. Højttalersystemet er ikke det bedste, vi har hørt, men det er tunet, så man hører musikken klart og tydeligt, når man kører.

Se også:  Overraskende succes: Mere end 1000 Polestars på de danske veje

Q4 er ikke selvkørende i samme grad som eksempelvis Tesla. Den vil rette kursen ind, hvis du er ved at ryge uden for vejbanen, men du kan ikke slippe rattet og lade den køre selv. Til gengæld er det guld værd, at bilen selv kan ændre hastighed, når du eksempelvis kører ind og ud af småbyer på landevejsstrækninger.

Batteriet er den største svaghed

Kræfterne er fornuftigt doserede. Den testede model er forsynet med en 150 kW-motor. Det svarer til 204 hestekræfter. Accelerationen er ikke lynhurtig, men bilen reagerer behageligt og responsivt. Man er i godt selskab med Q4 fra første tur.

TAGS
Audi
elbil
Sonos

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S