Guide: Få bedre lydoptagelser med gratis software

Guide: Få bedre lydoptagelser med gratis software

Share

Optager du musik, laver podcasts eller andre former for lydoptagelser? Så forbedrer du nemt resultatet med programmet Audacity

Med en billig pc-mikrofon er det nemt at optage podcasts, musik, lydbøger eller fortællerstemmer til videoer. Og bruger du lidt ekstra tid på at forbedre optagelserne, kan du hive dem op på professionelt niveau. Audacity er det perfekte program til opgaven: Det er gennemarbejdet, men nemt at bruge. Og gratis!

Audacity rydder godt op i lydbilledet, men der er flere andre ting, du kan gøre for at sikre, at du får den bedst mulige kvalitet. Sørg for, at lydstyrken for input er indstillet ved at højreklikke på højttaler-ikonet i højre side af Proceslinjen. Vælg Optagelsesen-heder > Mikrofon > Konfigurer, og følg instruktionen.

Se også:  Opdatering af software er afgørende for din personlige sikkerhed

Det er også smart at bruge et pop-filter luftstøj, når du synger eller taler.

Egner sig til

Windows 10
Windows 8.1
Windows 8
Windows 7

Denne trin for trin guide er udført i Windows 10

1 Hent Audacity

Gå ind på siden www.audacityteam.org/download/windows, og vælg Audacity 2.1.2. Denne version indehol-der yderligere hjælpefiler. Download starter automatisk. Vælg dansk, men ignorer de links, der vises. Kør installationsprogrammet, og lad standardindstillingerne være, som de er. 

2 Kontrol af mikrofonen

Start Audacity, og kig i indstillingerne for mikrofon og højttaler i toppen. Sørg for, at de er indstillet, så du for eksempel ikke optager fra dit webkamera i stedet for din USB-mikrofon. I højre side finder du området ”Klik for at starte overvågning”. Input fra den valgte mikrofon vises som en grøn bjælke.

Se også:  Photo Pos Pro [TEST]: Til både nye og trænede
3 Første optagelse

Klik på den røde knap eller på tastaturknapperne Skift + R for at optage. Hold fast afstand til mikrofonen. Snubler du i et ord, så lav en pause, og gentag det. På den måde kan du nemt klippe fejl ud bagefter. Når du er færdig, klikker du på tilbage-pilen og “Afspil”. Brug hovedtelefoner til denne del af arbejdet.

Del denne