Home » Smart hjem » Atmotube Pro [TEST]: Smart luftkvalitetsmåler hjælper dig til bedre indeklima
Atmotube Pro [TEST]: Smart luftkvalitetsmåler hjælper dig til bedre indeklima

Atmotube Pro [TEST]: Smart luftkvalitetsmåler hjælper dig til bedre indeklima

Share

Der er noget i luften … og nu ved vi hvad. Atmotube Pro kan registrere pollen, bakterier, svampesporer, udstødningsgasser, røg, sod m.m. og advare dig på mobilen, når niveauerne er for høje

Er du klar over, at en gennem-snitsperson ånder ud og ind mere end 20.000 gange i døgnet? Og tænker du nogensinde over, hvad du indånder, og hvordan luftkvaliteten kan påvirke din krop?
Atmotube Pro er en forholdsvis ny, bærbar gadget, som indsamler data om luften og præsenterer dem i en app på en smartphone.

Den kan bruges både inde og ude (i tørvejr). Den første udgave blev lanceret i 2015 på Indiegogo og skaffede mere end tre gange så meget kapital som nødvendigt. Den testede Pro-version foretager flere målinger og koster selvfølgelig noget mere.

Se også:  Først var der smarte højttalere – så kom ... Smarte skærme

Atmotube Pro måler først og fremmest PM (Particulate Matter) eller partikelforurening i luften. Det sker ved hjælp af en kalibreret lasersensor, som registrerer pollen, bakterier, svampesporer, udstødningsgasser, røg og sod m.m.

Jo mindre partikler er, desto farligere er de, og Atmotube viser derfor separate data for partikelstørrelserne 10 µm (mikrometer), 2,5 µm og 1 µm. Ifølge Atmotube ligger fareniveauet ved koncentrationer på henholdsvis 125, 90 og 61 µg/m3 (mikrogram pr. kubikmeter). I denne signaturs kontor er luftkvaliteten normalt ganske høj, men i et miljø som et ”brunt” værtshus kan værdierne stige eksplosivt til omkring 200 µg/m3 for alle tre partikelstørrelser.

Også opløsningsmidler

Måleren registrerer også VOC (Volatile Organic Compounds), der er bedre kendt som opløsningsmidler og kan komme fra kosmetik, maling, rengøringsmidler og nye produkter, som endnu ikke er helt gasset af.

Se også:  Samsung SmartThings [TEST]: Samsung vil være hjernen i dit smarte hjem

På basis af PM- og VOC-målingerne beregnes en AQS-værdi (Air Quality Score) på en arbitrær skala fra 0 (værst) til 100 (bedst). Herudover måler Atmotube Pro barometertryk, sensorens højde over havet, omgivelsestemperatur og relativ luftfugtighed.

TAGS
Atmotube
Luftmåler
smart home

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S