Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Asus ZenBeam Latte: Tag hjemmebiografen med i tasken

Med Asus ZenBeam Latte kan du tage det store biografbillede med dig overalt. Den lille projektor leverer fin billed- og lydkvalitet, men brugervenligheden halter.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Er du ikke tilfreds med en lille tablet, når der skal nydes underholdning på hotelværelset, eller ønsker du en fleksibel løsning til præsentationer, når du er på farten med jobbet, så kan ZenBeam Latte være en mulighed.

Der er tale om en lille cylinderformet sag, ikke meget større end en dåse øl. Den er nem at tage med i tasken, og det grå stof, den er iklædt, giver et imødekommende og tilbagelænet look.

Strømtilslutning sker med en proprietær adapter, desværre ikke standardiseret USB-C, som ellers generelt gør livet lidt nemmere for os, der har det med at miste vores strømforsyninger.

På toppen er der et betjeningspanel, og som supplement til dette medfølger en lille fjernbetjening. Den gav lidt udfordringer, indtil det blev klart for os, at den først fungerer ordentligt, når den har en vis afstand til projektoren.

Moderat kvalitet

På siden af projektoren er en fysisk fokusknap, og takket være auto keystone er det forholdsvis nemt at få et nogenlunde vinkelret billede, om end lidt finjustering er påkrævet, for at det står helt snorlige.

Asus kalder den en short throw-projektor, men når den skal en meter væg fra væggen for at levere et 40” billede og 3,2 meter for et 120” billede, så er det altså at spænde buen lige lovlig hårdt. Det kræver et større hotelværrelse eller mødelokale at få et biografbillede i fuld størrelse op på væggen. Problemet løser dog lidt sig selv, da den med beskeden HD-opløsning alligevel ikke rigtig er gearet til de størrelser.

Med moderat format på 60-70” får man et relativt skarpt billede; derover bliver det grynet. Farvegengivelsen er udmærket og konstrasten heller ikke helt skidt for en projektor af denne type.

Den indbyggede lyd er i den grad godkendt. Harman Kardon er afsender på højttalerne, som størrelsen taget i betragtning præsterer langt over forventning. Du kan fint nyde en film uden eksterne højttalere tilsluttet.

Kluntet styresystem

Indhold kan skydes op på lærredet via HDMI fra computer, konsol eller lignende. Eller det kan ske trådløst, når du forbinder ZenBeam til et Wi-Fi-netværk. Man kan spejle indholdet på sin iPhone eller sin Android-mobil. Med iPhone fik vi det dog ikke til at virke, men med Android gik det fint. Via tjenesten Aptoide TV er der desuden mulighed for at afspille indhold direkte fra projektoren.

Der er adgang til en række velkendte streaming-apps (YouTube, Netflix m.fl.) – tilsyneladende modificerede udgaver af apps til Android TV. I det hele taget ligner ZenBeams lidt halvbagte styresystem et Android i forklædning. Hvorfor man ikke blot har anvendt Android TV, som havde gjort oplevelsen mere tjekket, er en gåde.