Home » Bundkort » ASUS X99-A
ASUS X99-A

ASUS X99-A

Share

Hvis man er en ivrig gamer, der prøver at vride mest mulig ydelse ud af en multi-gpu-maskine, er Asus nok ikke længere det oplagte valg

Deluxe-bundkortet til næsten 3000 kroner (på samme side) er sandsynligvis uden for de flestes økonomiske rækkevidde, når det gælder om at bygge en pc, men heldigvis begrænser Asus ikke sine X99-bestræbelser til den allerhøjeste del af markedet. X99-A til 3000 kroner er nok ganske kostbart, men når vi taler om denne X99-platform på noget nær serverniveau, må 1900 kroner nok betragtes som en mellemklassepris.

X99-A glider fint ind mellem sin luksuøse Deluxe-slægtning og den billigere del af markedet, hvor kortene fra MSI og ASRock hersker. Det har alt det, der gør X99-platformen så fremragende – fuld ddr4-support af otte dimm-slots, SATA Express og M.2 pci-e-lagerforbindelser, x16 pci-e-3.0-slots til multi-gpu-maskiner og god overclocking-support. Der er en række andre funktioner, herunder et EM-skærmet lydkort, fysiske kontakter til EZ -indstillinger og styring af energieffektivitet.

Se også:  Asus ROG Theta 7.1 [TEST]: Gaming-lyd i gigantformat

Det har endda den flotte hvide og sorte finish som Deluxe-udgaven. Selvom man kan kalde dette kort et mellemklasse-X99-kort, får man virkelig noget for pengene. Funktioner er der nok af.

Specifikationerne er også gode, når det gælder cpu-ydelse, og kortet følger med de tunge drenge i X99-verdenen. Asus bruger den samme specielle OC Socket i hele sin X99-serie i stedet for standardsoklen, Intel LGA 2011-v3.

Den føjer ekstra pins til konstruktionen, og den kan derfor bruge forbindelser på Haswell-E-chips, som standardsoklen ikke kan bruge. Asus’ ingeniører siger, at det er med til at sikre stabil spænding til overclocking, især når det gælder hukommelsesydelsen. Det lyder troligt, idet de to Asus-kort var de eneste, der kunne håndtere Corsairs 3.000 MHz XMP-indstillinger, og X99-A leverede den højeste overclockede Cinebench-score efter X99 Deluxe.

Spillet er ude

Desværre slutter glæden, når det gælder lagerydelse og gaminghastigheder. Gennemgående var pci-e-lagerydelsen fra M.2 x4-slottet den svageste blandt de syv kort, vi testede. Både vilkårlig og sekventiel skriveydelse haltede bagefter de andre.

Se også:  Sådan ser den ud indeni: Atari 2600

Manglen på gamingydelse er dog den største overraskelse. Asus har længe været i spidsen med gamingkomponenter, og selvom det måske kun har været med få fps, har dets bundkort gerne ligget i top i alle spiltest. I de seneste par år har Gigabyte imidlertid overhalet Asus og taget føringen.

Gigabyte fører også på gaming, denne seneste Intel-platform, men nu er Asus ikke blot gledet ned på andenpladsen; firmaet er i bunden af testlisten.
Asus’ X99-A giver god valuta til en allround-pc, navnlig hvis man vil have mest muligt ud af hukommelsen og en overclocket cpu. Men hvis man er en ivrig gamer, der prøver at vride mest mulig ydelse ud af en multi-gpu-maskine, er Asus nok ikke længere det oplagte valg.


ASUS X99-A
  • Ydelse
  • Pris
4
Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Asus
bundkort

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S