Asus VivoBook X207NA-FD068T [TEST]: Byens billigste bærbare – værktøj eller legetøj?

Asus VivoBook X207NA-FD068T [TEST]: Byens billigste bærbare – værktøj eller legetøj?

Share

Hvis budgettet til en ny bærbar siger mindre end to tusser, kan man så få noget brugbart? Eller skal man glemme alt om det her og nu – og vente til der er mere i sparegrisen?

Her på Alt om DATA hører det til sjældenhederne, at vi tester billigt grej. Det er lidt som med biler. Det er sjovere at køre – og læse om – Ferrari end Berlingo. Tror vi da.

Men ingen regel uden undtagelser. Eksempelvis når denne signaturs næsten fem år gamle notebook passerer sin Bedst før-dato i den dyre julemåned, og behovet for en ny rejseledsager bliver akut. Så kan det pludselig blive interessant at se på muligheder i økonomiklassen.

Let bærbar

Uden for kontoret kan jeg klare almindelige mailrutiner og lettere skriveopgaver med en Office-pakke og Acrobat Reader, og hertil behøver jeg ikke en fuldvoksen UHD/4K-skærm. En lille skærm på 12” plus/minus med HD-opløsning (1366 x 768 pixel) er faktisk nok.

Se også:  Dell Latitude 7280 [TEST]: Velbygget bærbar til businessmanden

Sådan én kan i dag rummes i et format som en A4-blok, og hvis vægten af den bærbare kan komme ned på et kilo eller mindre, skal jeg ikke slæbe mig halvt fordærvet på mine – få – rejser.

Disse kriterier giver ikke mange valgmuligheder i prisklassen lige omkring 2000 kroner, og jeg forelskede mig hurtigt i en Asus VivoBook med modelbetegnelsen X207NA-FD068T.

Jeg vil gerne køre med 64-bit software, og det er lige akkurat muligt med 4 GB ram. En lagerplads på 32 GB kræver økonomisk sans, men en microSD-port giver udvidelsesmuligheder – for mit vedkommende med et 64 GB-kort fra rodeskuffen.

En anden vigtig egenskab er Wi-Fi-forbindelsen, og her byder Asus på 802.11ac uden nærmere angivelse af hastighed, men Qualcomm QCA9377 er en ret ny chip. Desuden bruger jeg normalt en løs USB-adapter til at trække mest muligt ud af de tilgængelige adgangspunkter.

Se også:  Bruger du en bærbar pc?

USB-tilslutningerne overrasker positivt – tre USB 3.0-porte, hvoraf den ene er en C-type. En HDMI-terminal i fuld størrelse er luksus, men kan være rar at have, når en større skærm er tilgængelig.

Processoren er en gennemprøvet – lanceret i 2016 – Intel Celeron N3350 med to kerner og en maksimal hastighed på 2,4 GHz. Ikke imponerende i forhold til, hvad der hældes i smartphones.

Del denne