Test: Asus ultrabook udstyres med Skylake cpu

Test: Asus ultrabook udstyres med Skylake cpu

Share

Denne testede Asus ZenBook UX305CA-FB123T hører til blandt de dyreste medlemmer af Ultrabook modelserien. Det skyldes blandt andet brugen af den kraftigste Skylake-baserede processor i Core M-serien samt en M.2 ssd med stor kapacitet.

Den 13,3″ Windows 10 Home bærbare vejer blot 1,2 kg, og tykkelsen er kun 12,3 mm på det tykkeste sted. Den bærbare er dermed yderst velegnet, hvis man vil have en bærbar til lettere opgaver, der nærmest kan tages med under armen på vej ud af døren.

Den obsidian-farvede aluminiumkonstruktion er på en og samme tid elegant og velbygget. Trods det spinkle kabinet, er der ikke antydning af instabilitet, UX305 er meget vridningsstabil.

Ud over at den er let at tage frem til underholdning og arbejde, så er den bærbare også fuldstændig lydløs, da der hverken er indbygget blæser eller en harddisk til at frembringe støj.

Til gengæld må man forberede sig på, at den bærbare kan blive ret så varm bagtil på undersiden og metallet bag tastaturet. Det sidste skyldes udluftningshullerne bagtil. Der er ganske vist ingen blæser, men den varme luft søger naturligvis mod udluftningsrillerne. Tastaturområdet kan blive lidt lunt i højre side,  men det er indenfor rimelig-hedens grænser.

Skylake indeni
Som nævnt er den testede UX305CA udstyret med en Intel Core m7-6Y75 dual core processor fra nyeste generation. Processoren arbejder ved 1,2 GHz, men hastigheden på en enkelt kerne kan øges til 3,1 GHz ved behov. Hyperthreading understøttes også. I SiSoftware Sandra er den aggregerede ydelse målt til 36 gops i den aritmetiske cpu-test.

Se også:  Test: Slank gamingbærbar bider fra sig

Den i processoren indbyggede hukommelsescontroller understøtter også 1867 MHz lpddr 3 ram, hvilket også anvendes i UX305CA. Det giver en forholdsvis fonuftig hukommelsesbåndbredde på 16,43 GB/s.

Selv med denne kraftige version af processoren, egner den bærbare sig mest til lettere opgaver som surfing, brug af lettere kontorprogrammer, underholdning herunder spil fra Windows Store og videre i den retning.

Processorens ydelse er en smule stærkere end en tilsvarende Haswell eller Broadwell-processor. Når det kommer til grafikken, er ydelsen generelt øget en del mere. Men den er stadig kun egnet til de mest moderate almindelige computerspil, samt de førnævnte Windows Store-spil.

Intel HD Graphics 515 har ikke  dedikeret hukommelse, så der benyttes 1 GB af systemhukommelsen til formålet. Den anvendte M.2 ssd er til gengæld virkelig hurtig. 482 MB/s i sekventiel læsehastighed og 416,7 MB/s i sekventiel skrivehastighed, samt en gennemsnitlig søgetid på 0,055 ms.  

Overbeviser i brug  
Man kan ikke beskylde Asus ZenBook UX305CA for at være småbuttet. Alligevel er der blevet plads til et fornuftigt udvalg af tilslutningsmuligheder. Af de tre USB 3.0-porte kan den ene lade dine enheder, selv når den bærbare skulle være i slumringstilstand.

Se også:  Dell Precision 5520 [STORTEST]: Underspiller sin klasse elegant
Del denne