Home » Bærbar computer » Asus Rog Strix Scar 2022 [TEST]: Så bliver det ikke vildere
Asus Rog Strix Scar 2022 [TEST]: Så bliver det ikke vildere

Asus Rog Strix Scar 2022 [TEST]: Så bliver det ikke vildere

Share

Prisen er skyhøj, men så er der ikke sparet på noget. Asus viser, hvor vildt det kan blive

Der er de færreste, der er klar til at smide over tredive tusind kroner for en gamingbærbar og ærlig talt, så ved vi heller ikke, om vi vil tilråde det. Men Asus’ formår faktisk at retfærdiggøre den høje pris. På alle leder og kanter er den ”cutting-edge”. Enhver komponent er det nyeste og stærkeste, der kan opdrives lige nu. Derfor lægger den sig da også i spidsen af samtlige vores målinger.

Processoren er taget fra den øverste hylde hos Intel. Den anvendte Core i9-12900H hentede en overlegen score på 1876 i single-core og 13.599 i multi-core, da vi kørte den gennem Geekbench 5. Milevidt foran resten af feltet i testen.

Gpu’en er den samme, som flere af de andre maskiner i testen anvender. En Nvidia GTX 3080 Ti. Asus formår dog at klemme en pæn sjat mere ud af den end konkurrenterne.

I Time Spy på 3DMark rundede den 11.042, i FireStrike 23.704, mens den i OpenCl på Geekbench klarede ikke mindre end 142.968. Det endda uden at maskinen larmer specielt meget. Her er tale om en lille brise sammenlignet med den orkan, andre i testen udsender.

Se også:  Corsair Dominator Platinum [TEST]: Flotte farver og god pris
Her er der hul igennem

Også på diskydelse spurter den fra resten af feltet, dog kun med et lille forspring over HP-maskinen. En PCIe Gen4x4-baseret ssd sikrer 7028 MB/s i sekventiel læsehastighed og 5226 MB/s i sekventiel skrivehastighed. Og der er endda 2 GB af denne disk til rådighed.

Derudover får du, som den eneste maskine i testen, glæde af helt ny DDR5-ram med hastigheder op til 4800 MHz. Disse herligheder suppleres af Wi-Fi 6E, Thunderbolt 4 og HDMI 2.1, så der er maksimalt hul igennem uanset, om du henter tunge spil fra nettet, anvender eksterne lagerenheder eller tilslutter en topmoderne gamingskærm.

Pengene værd

Ligesom med HP-maskinen er der tale om en rendyrket gamer. Ikke noget med at lefle for hybrid-arbejderen. Med en vægt på 4,3 kilo kommer denne maskine alligevel aldrig til at se indersiden af en arbejdstaske. Batterilevetiden er heller ikke til lange ture med omkring halvanden times brug.

Se også:  MSI Delta 15 A5EFK-025NEU [TEST]: Meget gaming for pengene

Tasterne har dyb vandring, stor afstand og solidt klik. Og selvfølgelig masser af lys, der ligesom festfyrværkeriet under det halvgennemsigtige karosseri kan justeres efter ønske.

Skærmen måler 17,3”. Som de andre i testen er der tale om en ips-model med QHD-opløsning.Opdateringshastigheden er 240 Hz. Der er stor smidighed i billedet, selv i de mest krævende spil. I Battlefield V rundede vi 95+ fps.

Det fantastiske firhøjttalers lydsystem med Dolby Atmos leverer enorm vidde, klarhed og dybde i lyden. Spiloplevelsen er simpelthen forrygende. Det er ikke blot et spørgsmål om tørre tal her. De vilde komponenter bonger reelt ud i en bedre gaming.

Om du så er villig til at betale de ekstra skillinger, det koster at opnå dette, skal vi ikke blande os i. Vi ville nok tøve. Ikke desto mindre gør Asus Rog Strix Scar sig fortjent til hver en skilling. Maskinen er et fascinerende studie i, hvad der er muligt med en bærbar pc lige nu.


TAGS
Asus
gaming bærbar
Gaming-tilbehør
ROG

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S