Asus MG28UQ [Test]: Billig 4K-skærm med begrænsinger

Asus MG28UQ [Test]: Billig 4K-skærm med begrænsinger

Share

Man kan argumentere for, at 4K og TN simpelthen ikke burde blandes. Med 4K-refreshrates begrænset til 60 Hz er gamingfordelen ved TN lig nul, og den ringere kvalitet ved TN ophæver fordelen ved at have en stor opløsning.

Der er imidlertid et par grunde til, at en skærm som Asus MG28UQ kan være et godt valg. For det første er der prisen. Man får en stor 28”-skærm, masser af pixel, en fuldt ud justerbar fod og Freesync til under 4000 kroner.

Ikke desto mindre kniber det for MG28UQ med at overbevise os. Denne skærms fod og ramme har en grå finish, der kaster et billigt skær over det generelle indtryk. Man fornemmer også et mærkbart skridt nedad i samlekvalitet i forhold til Asus’ dyrere modeller.

Se også:  Asus ROG Strix H370-F Gaming [TEST]: Et touch af glamour

Nogle af TN-skærmenes kvalitetsproblemer er også iøjnefaldende. Kontrasten er lav, og synsvinklerne er ikke på niveau med andre skærmtyper.

Til gengæld er foden overordentlig praktisk i brug, og man kan fjerne den. Der er også masser af forbindelse med tre HDMI-porte ved siden af dens DisplayPort. Her er også er par USB 3.0-porte. Imidlertid kan denne skærm ikke helt overbevise os. Man kan få 4K billigere, og uden en hurtig refresh-rate halter gaming-ydelsen bagefter.

Asus MG28UQ

Sammenfatning

Skærmstørrelse: 28”
Skærmtype: TN
Opløsning: 3840 x 2160
Responstid: 1 ms
Pris: 3900 kr.

3.5
Del denne