Asus Chromebook  Flip C302C [TEST]: High end Chromebook sætter barren højt

Asus Chromebook Flip C302C [TEST]: High end Chromebook sætter barren højt

Share

Normalt er Chromebooks kendetegnet ved at have en meget basal funktionalitet og en tilsvarende lav pris. Men ind i mellem er der som her tale om en bærbar, der sprænger rammen

Asus Chromebook Flip C302C skiller sig ud fra mængden af Chromebooks, den koster en del mere, end hvad man er vant til at skulle betale for en Chrome-book.

Det er der så også gode grunde til, hvilket vil blive belyst senere. Som alle andre Chromebooks baserer C302C på Chromium operativsystemet, og brugsmønsteret er kraftigt rettet mod internetbaserede programmer, der afvikles i Chrome-browseren.

Hardwaren hører derfor til i den beskedne ende af skalaen, hvilket ikke er negativt for bruger-oplevelsen, da operativsystemet og brugsscenariet kræver meget mindre af hardwaren end eksempelvis Windows.

Den lille eMMC på 32 GB ville blive betegnet som latterlig lille på en Windows-bærbar, men fordi det meste brug er lagt an på onlineafvikling, er det passende her.

Se også:  7 stærke råd før du køber en hybrid bærbar

Chromebooks er også sikre og ukomplicerede, typen har derfor opnået stor udbredning i forbindelse med undervisningsformål.

De interessante forskelle

Nok er Flip C302C en Chromebook med alt, hvad det indebærer, men den for typen høje pris bunder også i noget håndgribeligt.

Den er først og fremmest yderst velbygget. Grundlæggende er der tale om et anodiseret aluminumskabinet med håndledsstøtte af matchende plastmateriale. Samlinger og materialekvalitet holder også en flot standard.

Men en af de ting, der adskiller Flip C302C fra hovedparten af Chromebooks, er for det første, at den er udstyret med en touchskærm. Det andet er, at den bærbare er en 2-i-1-konstruktion.

Se også:  Asus giver dig enormt meget mobil til billige penge

Det gør, at man kan anvende den som traditionel bærbar, den kan anvendes i telt modus, og så kan skærmen vippes 360 grader således, at man kan benytte den som tablet.

Med en vægt på 1,20 kg er den heller ikke så tung, at man mister lysten til at bruge den som tablet.Et andet stort plus ved Flip C302C er, at den understøtter brugen af Android-apps. Det vil sige, at man kan downloade og bruge alle de apps, som er tilgængelige på Google Play.

Det øger brugerens mulig-heder betragteligt, og på nuværende tidspunkt er det langt fra en selvfølge, at ens Chromebook understøtter Android-apps.

Den bærbare er udstyret med to USB 3.1 Type-C generation 1-porte, og en SD-kortlæser hvilket er ganske udmærket for typen.

Del denne