Home » Bundkort » ASRock X99M Extreme4
ASRock X99M Extreme4

ASRock X99M Extreme4

Share

Dette ASRock-kort er muligvis vores foretrukne billige X99-kort blandt dem alle

Vi har tidligere arbejdet med EVGA’s X99 Micro, og det var meget spændende at se X99/Haswell E fungere i en lillebitte pc. Bevares, der manglede nogle af de funktioner, vi gerne vil se på et komplet X99-bundkort, men pladsen var knap, og det kan vi tilgive. Og så kom ASRock med sit X99M Extreme4, der effektivt har jordet EVGA’s mikroforsøg.

Dette er et ægte X99-kort med stort set ingen af de kompromiser, vi så hos X99 Micro, og med nogle meget imponerende ydelsestal oven i hatten. Faktisk betyder pris og ydelse hos dette kort, at vi ikke har betragtet det blot som et mATX-kort – vi vil hellere lave en højtydende pc med dette kort end med nogle af de kort i fuld størrelse, som vi har testet til dette nummer.

Hvis man skulle lave en tjek-liste med alle de foretrukne X99-funktioner, ville der kun mangle support af otte dimm-slots til vores smarte nye ddr4-hukommelse og måske SATA Express. Og hvis man er seriøst krævende og har et væld af USB-enheder, som skal være permanent koblet til maskinen, kunne man måske også klynke over den relative mangel på USB-porte på bagpanelet.

Realistisk set er det mindre anker – hvis man har råd til at befolke alle otte ddr4-dimm-slots i det komplette Asus X99 Deluxe, har man sikkert også råd til at købe et kostbart bundkort. Og vi er heller ikke blevet overbevist om, at nogen producent ville drømme om at lave et SATA Express-drev.
Men X99M Extreme4 har, hvad der skal til, med multi-gpu-support i to x 16 pci-e-3.0-slots, afskærmet audio og det superhurtige M.2 x4-slot.

Gamingydelsen hos ASRock-kortet viser, at man kan vride næsten den maksimale gpu-kraft ud af sine grafikkort. Og pci-e-lager-implementeringen er en af de hurtigste, vi har set. Begge ASRock-kortene i denne test leverer de højeste sekventielle læse/skrive-hastigheder, vi har set, også selvom de er lidt mere tilbageholdende over 4 K-vilkårlig skrivning.

Clocking op

X99M Extreme4 er endnu mere imponerende, når det gælder overclocking. Dette er et af de billigste X99-kort, vi overhovedet har testet, og alligevel kan det prale med et komplet 12-fase-strømdesign. Det gjorde det muligt for os at komme helt op på 4,4 GHz, og vi kan antage, at det er det maksimale, som vores 5960X-testeksemplar kan klare uden en portion flydende kvælstof.

Hukommelsens ydelse er det eneste område, hvor vi ikke er så imponerede over Extreme4. Standard 2.133 MHz-ydelsen er så god som de bedste, men XMP for vores fine Corsair 2.800 MHz ram gjorde intet godt for kortet – vi kunne ikke engang få den til at boote. Hvis du satser på en billig X99, der kan matche din 5820K-processor, vil du dog sikkert være fornøjet med 2.133 MHz hukommelse, og i den sammenhæng er dette ASRock-kort muligvis vores foretrukne billige X99-kort blandt dem alle.


ASRock X99M Extreme4
  • Ydelse
  • Pris
4.5

Alt om DATA siger

Et billigt X99-kort med fantastiske tal for ydelse på trods af dets beskedne størrelse og pris.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
asrock
bundkort

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S