Test: ASRock B150 Gaming K4

Test: ASRock B150 Gaming K4

Share

Det ville være rart, hvis man kunne bruge det fænomenale Z170-chipsæt til sin nye Skylake-pc, men det er ikke altid realistisk. Der findes en anden mulighed: den mere ydmyge B150-platform.

Dette er den billige mulighed, når man sammenligner med Z170-kortene, og den er et glimrende valg til de i5-chips (ikke K), der formodes at komme senere. Det er også et godt valg til dem, der opgraderer, fordi B150-kortet drager nytte af Skylake-processorernes evne til at fungere med enten ddr4- eller ddr3-hukommelse. Hvis man arbejder med ddr3, vil man kunne portere sin eksisterende systemhukommelse. Og det betyder, at der er færre nye komponenter, der skal arbejde sammen med ens nye cpu og bundkort.

Se også:  ASRock Z270 Extreme4 [TEST]: Billigt bundkort med masser af funktioner

Man kan imidlertid ikke overclocke. Cpu’en er begrænset til en clockfrekvens på 4 GHz, og det er grunden til, at ASRock B150 har lavere testtal end andre kort. Men i et spil vil det være lige så kapabelt som konkurrenterne.

Der er andre kompromiser, man skal acceptere, nemlig en mangel på pci-e-lagermuligheder – altså hverken M.2 eller SATA Express – og der er heller ikke nogen USB 3.1-
support. Men bortset fra disse funktioner går man ikke glip af noget, der betyder noget. Og det er det, der er det vigtigste, ikke?

ASRock B150 Gaming K4

Resume

Pris: 1200 kroner

4
Her er den bedste dagspris på:
Asrock Fatal1ty B150 Gaming K4/Hyper priser
Del denne