Home » Software » Arturia OB-Xa V [TEST]: Få den dyre 80’er-lyd uden at rippe kontoen
Arturia OB-Xa V [TEST]: Få den dyre 80’er-lyd uden at rippe kontoen

Arturia OB-Xa V [TEST]: Få den dyre 80’er-lyd uden at rippe kontoen

Share

Blot lyden af de rene oscillatorer i sig selv er en fryd med sin rå og varme karakter. Skru op for resonanssen på filtret og få lækre overtoner, på kanten af selvosccilation, men ikke helt ude i Moog-territorie. Man kan måske ærgre sig over at man ikke får det karakteristiske SEM-filter, som var en del af forgængeren OB-8, men det har Arturia til gengæld genskabt i SEM-synthen, som er en del af sortimentet, og når der samtidig også er en Matrix-12, så er man godt dækket ind på Oberheim-lyde.

Begynd at moduler lyden, giv dem lidt pulsewidth eller læg stemmerne samme i unison, og den bliver umådeligt stor. Den kan blive gigantisk, faktisk alt alt for meget. Præcis som det skulle være i firserne. Men uanset hvad du gør, så bevares den karaktiske Oberheim-klang, som får tankerne hen på dyre stilfulde produktioner.

Se også:  Guide: Gør din tablet til et komplet musikstudie
Masser af muligheder

Som det er kutyme har Arturia udvidet mulighederne i forhold til den originale synthesizer betragteligt ved at tilføje en omfattende modulations- og effekt-del, som du får frem ved at klikke på pilene i toppen. Der kan tilsættes tre effekter samtidig, her iblandt delay, reverb. chorus og andet, der hører sig den store 80’er-lyd til.

Derudover er det muligt at lade komponenter modulerer hinanden på kryds og tværs.

Vil man skyde genvej til en bestemt lyd, er der et væld af forudprogrammerede presets at kaste sig over. Desværre er mange af dem ret overgjorte. De er læsset til med effekter, og lyder måske imponerende i sig selv, men fylder alt for meget i et mix. Man kan dog heldigvis hurtigt pille nogle lag af og finde ind til en god grundlyd.

Se også:  Guide: Lav musik på pc’en – gratis
Alsidig synthesizer

Uagtet hvordan du griber den an er mulighederne enorme, og vigtigst af alt er lyden spot on. Du får en forrygende og alsidig synthesizer, der er i stand til at levere den dyre 80’er-lyd, men også meget andet. Og så koster den en brøkdel af den oprindelige, vejer væsentligt mindre, og kan bruges i så mange eksemplarer, som computer er i stand til at håndtere.

Arturia OB-Xa V fås både som plugin til Cubase, Logic, Protools og diverse andre DAWS, samt som stand alone synthesizer til Mac og PC. Den købes fra Arturia. Prisen er almindeligvis 199 euro, men Arturia kører et introduktionstilbuds på 149 euro lige nu. Alternativt kan man købe Arturia OB-Xa V sammen med V Collection 7, der rummer resten af Arturias software-instrumenter til en pris på 299 euro.

Musiksoftware [TEST]: Et professionelt musikstudie i din pc

TAGS
Arturia
musikproduktion
plugins
synthesizer

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S