Home » Internet » 9 ting alle Facebook’ere bør vide
9 ting alle Facebook’ere bør vide

9 ting alle Facebook’ere bør vide

Share

Din Facebook-profil dukker op på Google og dine billeder kan havne over alt. Sådan beskytter du dig og styrer dine oplysninger

Facebook er sjov og ballade, men informationer, der bliver lagt ud på internettet forsvinder aldrig og kan ses af tusindvis af øjne. Så hvis du gerne vil lege med den interaktive poesibog Facebook, er der nogle forholdsregler du kan tage, eller som du i hvert fald bør vide eksisterer, inden du plastrer din profil til med druk-billeder eller pinlige status-opdateringer.

Fjern din Facebook-profil fra Google

Har du prøvet at Google dig selv for så at opdage, at din Facebook-profil dukker op med billede og det hele? Det kan du undgå ved at bede Facebook om ikke at sende din profil ud til søgemaskiner.

I dine Facebook-indstillinger kan du nede i bunden bestemme, om du vil tilmelde til søgemaskine-indeksering. Fjern fluebenet her for at skjule din profil fra Googles ellers alt-seende øje.

Undgå de pinlige billeder

Når der ryger lige lovligt mange fadøl indenbords, er der altid en eller anden ubarmhjertig sjæl, der har taget sit digitalkamera med til festen. Det betyder, at der kan dukke nogle yderst uheldige billeder af dig op på Facebook dagen efter.

Men du kan faktisk vælge hvem der må se de billeder, som bliver tagget med dit navn. I dine profiloplysninger kan du indstille hvem der må se billeder og videoer der er tagget med dit navn. Ved at vælge indstillingen ’brugerdefineret’ kan du bestemme, at det for eksempel kun er dig selv der må se dem.

Brug vennelister

Du kan kategorisere dine venner på Facebook i ’kasser’ du selv vælger. Du kan for eksempel inddele dine venner i kategorier som ’familie’, ’studiet’ og ’jobbet’, og for hver kategori kan du indstille hvilke oplysninger de venner, som er i den pågældende kategori må se om dig – altså kan du holde chefen fra at se billederne af din seneste druktur, som barndomsvennerne gerne må se. Du laver nye lister til vennerne her. Dine venner kan i øvrigt sagtens tilføjes flere vennelister.

Se også:  Kriminelle fortsætter med at udnytte Log4Shell-sårbarheden - sådan beskytter du dig

Gem dig i Facebook-søgninger

Hvis du helst ikke vil have at alle mulige kan søge på dig på Facebook, eller helst vil holde det faktum at du er på facebook hemmeligt fra alle andre end dem du selv vil sige det til, kan du undgå at blive vist i søgninger på Facebook.

Det gør du ved at ændre dine indstillinger her, hvor du kan vælge hvilke personer der får dig at se, når de søger på navne i Facebook.

Beskyt dine billeder

Det kan jo være du gerne vil vise nogle af dine venner billederne fra den sidste ferie, men ikke lade alle se dem, og heller ikke bare gemme alle billeder af vejen for alle. Du har muligheden for at åbne for adgangen til bestemte billedalbums for bestemte venner.
Så kan du bestemme fra album til album, hvem der skal have lov at se dem.

Stop profilforandringer i at blive vist for vennerne

Vil du helst ikke lade flere hundrede venner vide, at kæresten har droppet dig, kan du godt kontrollere hvem der får den oplysning i deres facebook-feed. Du kan også bestemme om vennerne skal have at vide, når du kommenterer på en vens indlæg eller hvem du bliver venner med, ved at klikke her.

Skjul dine kontaktoplysninger for nogle

Det er ikke alle 400 af dine facebook-venner du har et lige tæt forhold til. Indrøm det nu bare. Så det er ikke sikkert, at de alle sammen skal have lov at se din adresse eller email. Når du er på din profil, og vælger fanen information, så kan du scrolle ned til den sektion, der handler om adresse og telefonnumre.

Se også:  Find sikkerhedshuller i Linux og Kubernetes – Google hæver findelønnen

Hvis du har angivet en email, kan du klikke på den lille hængelås til højre, og dér bestemme hvem af dine venner, der får lov at se de oplysninger du har skrevet. Det er specielt elegant hvis du har lavet vennelister. (som beskrevet tidligere)

Bestem hvem der må skrive på din væg

Hvis du bruger Facebook i forbindelse med jobbet, er det ikke altid smart at dine venner frit kan fylde din væg med beskeder om hvor stiv du var i weekenden. Du kan bestemme hvem der må skrive på din væg, og også hvem der må se de beskeder der bliver skrevet.

Når du er på din profil, er der et lille link der hedder ’indstillinger’ lige under der hvor du angiver din status-besked. Hvis du klikker på linket kan du bestemme hvem, der må se hvad dine venner skriver på væggen.

Skjul hvem du er venner med

Hvis du vil beskytte dine venners indetitet, kan du sagtens gøre det. Selvom det er sjovt at prale med sine mange hundrede eller måske tusinde venner på facebook, er det ikke sikkert dine venner synes, det er sjovt. Her kan du, under punktet ’Venner’, angive hvem der må se, hvem du i øvrigt er Facebook-venner med.


TAGS
Facebook
sikkerhed
sociale medier
tip

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S