Home » Hovedtelefoner og højttaler » Datatids testredaktør har et af Danmarks vildeste anlæg
Datatids testredaktør har et af Danmarks vildeste anlæg

Datatids testredaktør har et af Danmarks vildeste anlæg

Share
Japansk strøm omformes

”Modellen er bygget for 20 år siden og er dansk, men jeg har fundet et sæt i England. Jeg har derefter fået kontakt med den danske konstruktør Michael Zingenberg og fået ham til at bringe de to forstærkere (en til hver kanal, red.) helt up to date. Lige nu giver den omkring 10 watt i udgangseffekt, langt mere end jeg skal bruge for at spille tordnende højt. De små 40 kilo tunge (stykket) effektforstærkere er i øvrigt bygget og loddet i hånden med kabler. Der er ikke én printplade i dem,” slår Peter fast.
De øvrige komponenter er også sjældenheder.

”De er valgt ud fra at kunne spille optimalt med mine ret krævende højttalere. Så man kan ikke sige, at komponenterne generelt er verdens bedste – men de er verdens bedste i mit system.”

Kontrolforstærkeren (også kaldet en forforstærker), hvor man tilslutter cd-afspiller, streamingenhed og pladespiller, er således en japansk model fra Final Audio.
”Den var jeg heldig at finde til en pris, der var til at komme i nærheden af. Den blev faktisk kun solgt på det japanske marked frem til 1988, så her har jeg en omformer fra 110 til 230 volt tilsluttet.”

Bagpå hornet sider en kæmpe magnet. Nedenunder er der en enorm kondensator og volumentrafo til at justere hornet, så det er i perfekt balance med bassen.

Det samme gælder pladespilleren, der nok regnes for en af verdens bedste. Der er tale om topmodellen fra japanske Melco. Den er udstyret med en kæmpe pladetallerken i såkaldt gun-metal (samme metal man laver pistoler af). Pladetallerkenen vejer alene 38 kilo – hele pladespilleren omkring 100 kilo.

Se også:  KEF Space One Wireless [TEST]: Design og byggekvalitet i top

”Den var jeg også heldig at finde i fin stand. De er ved at være sjældne, da de gik ud af produktion i 1984,” forklarer Peter. Plinten, som pladetallerkenen hviler på, var dog ikke original, så her har Peter fået lavet en ny efter egne tegninger hos en dansk smed. Den er lavet i rustfrit stål og vejer hele 55 kilo – det samme som den originale fra Melco – men i et andet design.

Tonearmen, der holder pickuppen, og pickuppen er fra Ikeda. ”Disse håndbyggede enheder er noget af det ypperste, jeg har hørt. Og selvom de koster som en mindre bil, så er de bedre end langt mere kostbare modeller, jeg har lyttet til.”

Se også:  Technics SU-G30 [TEST]: Hi-fi-ikon bliver genfødt – og går på nettet
Som at høre livemusik

Så snart der sættes en plade i rillen kommer der en lyd, der har detaljer og dynamik, som man normalt forbinder med livemusik. ”Det har været hele formålet – at få musikken så tæt på live som muligt. Så instrumenterne har den ”størrelse”, de har i virkeligheden. Med krop og tryk på, og altid med musikken i fokus. Jeg har altid følt, at jeg manglede noget i et lille anlæg med små højttalere. Bevares, du kan få en flot lyd og stor musikalsk oplevelse med småhøjttalere. Men med det anlæg, jeg nu gennem 20 år har finpudset, kan jeg endelig føle, at jeg er til live-koncert, hver gang jeg sætter en plade på!”

TAGS
anlæg
Hi-Fi
lyd
stereoanlæg

DEL DENNE
Share

Seneste Tech test
Seneste konkurrencer

Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 33 74 71 16
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2019
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S