Home » Internet » Sådan sikrer du let din Gmail konto
Sådan sikrer du let din Gmail konto

Sådan sikrer du let din Gmail konto

Share

Google arbejder på SSL-kryptering til alle. I mellemtiden kan du skyde genvej og gøre din indbakke sikker allerede i dag

Google har åbnet deres gigantiske mailservere for over 100 millioner brugere, der Gmailer frem og tilbage hver eneste dag. Tjenesten har stadig beta-prædikatet og en af de ting der mangler er en sikker adgang til at sende og læse sin e-post – en mulighed for kryptering.

Men nu siger Google, at man er klar over problemerne ved at drive en mailtjeneste hvor kommunikationen sker via en usikker forbindelse, og at udviklerne arbejder på at indbygge en SSL-kryptering for alle Gmailere. Det skal bare lige testes hvilken effekt HTTPS protokollen har på den gratis mailtjeneste når alle 100 millioner brugere går i krig.

Se også:  Hård melding fra Huawei: Der kommer ikke en mobil med Google igen

Som standard er oplysninger, der bliver sendt mellem din computer og Google ikke sikret (dit password er dog), og det er forholdsvis let at opsnappe informationerne hvis du bruger en ubeskyttet internetforbindelse, for eksempel i en lufthavn eller på en café.

Men faktisk er det allerede muligt at sikre sin Gmail med SSL-kryptering, det er bare de færreste, der ved at de har muligheden – langt hovedparten af Gmailerne bruger standardversionen når de logger ind. Det er ikke kompliceret at beskytte sig, du skal bare tilføje ét bogstav til den adresse hvor du normalt finder Gmail online.

Normalt findes Gmail på url-adressen www.gmail.com, men hvis du i stedet skriver https://mail.google.com, og altså tilføjer et ’s’ efter http, så kommer du automatisk til den sikrede SSL indgang til Gmail.

Se også:  Snart kan amerikanske virksomheder handle med Huawei igen

Du skal logge ind som du plejer og bortset fra krypteringen vil alt fungere som det altid har gjort. Google advarer om, at du kan opleve en langsommere tjeneste hvis du vælger den krypterede løsning, fordi din browser ikke cacher HTTPS-sider så de skal hentes forfra hver gang. Men det er måske en pris der er værd at betale for den øgede sikkerhed?
Husk at opdatere dine bookmarks til Gmail hvis du vil være SSL-sikker når du Gmailer.


TAGS
Gmail
Google
https
ssl
tip

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S