Home » Betalingssoftware » Tip: Få mere diskplads helt gratis
Tip: Få mere diskplads helt gratis

Tip: Få mere diskplads helt gratis

Share

Windows bruger hele 10 procent af din harddisk på papirkurven – se hvordan du frigiver noget af den plads til musik og billeder

Hvis du ikke hører til dem der har lært sig at holde shift nede når du sletter en fil for at komme uden om papirkurven og smide filen direkte ud i glemslen, kan det være du jævnligt kommer i pladsproblemer.

For uden du tænker over det kan helt utroligt mange gamle filer ligge og gemme sig i din Windows papirkurven. En fyldt eller bare halvfuld papirkurv på en stor harddisk sluger meget plads, og det begrænser den plads som Windows kan bruge til andre ting, alene fordi du glemmer at tømme den lille gennemsigtige spand på skrivebordet.

Se også:  Guide: Behersk Windows’ skjulte genveje

Så hvad med at lægge låg på skraldespanden, så den ikke kan æde al din diskplads? I Windows XP står papirkurven som standard til at have lov til at bruge hele 10 procent af din harddisk, på ting du faktisk har smidt ud. Det er der jo ingen grund til, med mindre du ofte smider noget ud for at hive det op af skraldet igen.

Fremgangsmåden er den samme uanset om du bruger XP eller Vista:
Højreklik på papirkurven på skrivebordet og vælg egenskaber. Så får du mulighed for at indstille hvor meget plads papirkurven må optage. I Windows XP skal du trække i en slider for at indstille hvor mange procent af disken papirkurven må bruge, mens du i Vista bare kan skrive antallet af megabytes som skraldespanden må råde over.

Se også:  Computere og smartphones bliver dyrere - udvidet afgift vedtaget

Du kan også bede Windows om at slette filer helt med det samme og droppe papirkurven, men så er der altså ikke noget med at fortryde en sletning, så vær varsom med det!


TAGS
harddisk
tip
Windows

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S