Home » Bærbar computer » Smugkig på HPs nye supertynde bærbar
Smugkig på HPs nye supertynde bærbar

Smugkig på HPs nye supertynde bærbar

Share

Den er tyndere og mere elegant end en netbook, men der er samtidig flere muskler og større skærm: Alt i alt et godt miks

Første bølge af netbooks har skyllet over os med MSI Wind, Lenovo Ideapad, Samsung NC10 og mange flere. Nu er det tid til at se hvad producenterne har i posen til os når bølge nummer to kommer rullende. HP har som de første sat AMD’s Neo-platform i en lille bærbar computer, der har lånt ideer fra både netbooken, men også fra notebooks.

HP’s Pavillion dv2 har en 12,1 tommer stor skærm, 1,6GHz Neo MV 40 cpu, 1GB ram, 160GB harddisk og så et diskret 3410 grafikkort fra AMD, der hæver den grafiske ydelse i forhold til det som den gængse netbook kan skyde afsted.

Samtidig har HP udeladt det optiske drev og det vil man måske savne, indtil man ser hvor tynd og veldrejet dv2’maskinen er uden. For med sine 1,4 kilo og det elegante design, er den en lækkerbisken, som på det smalleste sted er lige under 2,4 centimeter tyk. Alligevel har HP fået plads til både 3 usb 2.0 porte, en kortlæser sammen med både vga og hdmi-udgang.

Se også:  Lækker teknik: HP S430c 43,4”

Sidstnævnte skal der nok blive brug for, for det er intet problem at afspille high definition video på dv2. Både 720p og 1080p flyder fint på den i øvrigt meget lækre skærm, hvor farverne står virkelig fint. Opløsningen på 1280 x 800 pixel forhindrer dig dog i at se den tunge variant af hd på skærmen, men med hdmi-porten kan den slags i stedet kastes op på fladskærmen.

Da det er en amerikansk testmodel, og ikke den endelige udgave vi har set på, skal ydelsen ikke tages for pålydende. Og vores eksemplar blev ret hurtig varm og begyndte at afgive ret meget blæserstøj under pres. Men i Windows Vista, som dv2 bliver leveret med, ligger maskinen til pæne 3,4 i Windows Experience Index, hvor både ram og grafikydelse trækker op. Det kan formodentlig blive endnu bedre i en endelig udgave.

Se også:  Stigende krav til mobile workstations sender nye produkter på markedet

Tastaturet er behageligt, og selvom tasterne sidder tæt, har de tilpas størrelse til, at man ikke laver for mange fejltast. Og så er lyden fra de indbyggede Altec Lansing højttalere faktisk bedre end man umiddelbart forventer i så tynd en bærbar.

I det hele taget ligner dv2 et temmelig behageligt bekendtskab, men det ved vi først mere om når vi får en endelig model til test efter påske.


TAGS
Amd neo
dv2
HP
netbook

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S