Home » Sikkerhed » Kriminelle kidnapper din harddisk
Kriminelle kidnapper din harddisk

Kriminelle kidnapper din harddisk

Share

Du skal af med løsepenge hvis du vil se dine filer igen. Se hvordan it kriminelle vil ramme dig på sikkerheden i fremtiden

Pludselig går din computerskærm i sort, og efter få sekunder dukker der en besked op på skærmen “Din harddisk er krypteret, hvis du ønsker at få adgang til dine data igen, så skal du indbetale $100,- på følgende konto.”

Den besked er der næppe mange af os der har lyst til at blive mødt af. Men ikke desto mindre er det en af de helt nye trusler som internetbrugere risikerer at møde fremover.

Kevin Haley, Group Product Manager hos Symantec, fortalte på en sikkerhedskonference i London, om de nye trusler, der er på vej mod din computer.

Se også:  Pas på fupmails om corona: Hackere udnytter Covid-19

– I øjeblikket er det trusler som bedragerisk software, der er den største trussel på nettet. Software, der giver sig ud for at være legitim software, men som i virkeligheden bare er der for at hive penge ud af dig, og sikkert også for at gøre din computer til et del af et botnet. Men når der ikke er penge i det længere, så skifter piraterne over, og så er det ting som Ransom Ware vi kommer til at se, siger Kevin Haley.

Han fortæller, at det stadig er meget få tilfælde af Ransom Ware, der er derude, men de første eksempler er allerede dukket op. Softwaren fungerer ganske simpelt ved at kryptere din harddisk og derefter kræve at du indbetaler et beløb, hvorefter en nøgle bliver sendt til dig, så din computer bliver dekrypteret.

Se også:  Sikkerhedsekspert om Log4Shell: Uvisheden er det værste

– Indtil videre er det ikke specielt kritisk. De få tilfælde vi har set, har været dårlig kryptering, og vi har været i stand til, at dekryptere de harddiske og få data ud igen. Men efterhånden som de gamle metoder ikke længere kan hive penge ud af folk, så vil vi se flere tilfælde af Ransom Ware, og deres kryptering vil helt sikkert blive bedre, frygter Kevin Haley.


TAGS
it-kriminalitet
kryptering
sikkerhed
Symantec

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S