Home » Hardware » Arlo Ultra [TEST]: Kabelfri overvågning i ægte 4K-opløsning
Arlo Ultra [TEST]: Kabelfri  overvågning i ægte 4K-opløsning

Arlo Ultra [TEST]: Kabelfri overvågning i ægte 4K-opløsning

Share

Opsætningen er ægte Arlo – hurtig og lige ud ad landevejen. Firmaet anbefaler, at man bruger deres smartphone-app. Det har vi også gjort, men samtidig har vi beholdt pc-versionen installeret på kontorcomputeren. En 32” 4K-skærm kan vise mere end selv den største smartphone eller tablet. Det er heller intet problem at slutte et antal Arlo Pro- og Pro 2- kameraer til den nye SmartHub. Hos os var det dog svært at få stabil kontakt med et enkelt kamera længst ude i haven, men det løste vi ved at flytte SmartHub’en et par meter fra det digitale støjhelvede koncentreret omkring husets primære router og hen i en vindueskarm.

Nye tjenester – og priser

Vi har altid anset det for et stærkt købsargument, at Arlo kommer med gratis 7-dages rullende cloud-optagelse. Det har fint kunnet dække vores behov. Nu lader det til, at Arlo vil følge i flere konkurrenters fodspor og prøve at tjene penge på mere avancerede tjenester. Således kommer Arlo Ultra med et års gratis abonnement på tjenesten Arlo Smart Premier, som blandt meget andet byder på 30-dages rullende cloud-optagelse, support for op til 10 kameraer og forbedrede notifikationer, som kan skelne mellem mennesker, køretøjer og dyr. Når det første år er gået, skal man slippe mindst 69 kroner om måneden. Man kan også fra starten tilkøbe Premium 4K-videooptagelse i skyen, der koster 14 kroner om måneden pr. kamera. Uden dette gebyr må man nøjes med FHD (1080p).

Se også:  Logitech Circle 2 [TEST]: Modulopbygget kamerasystem

De forskellige muligheder præsenteres under ”Europe Smart Plan Options” på Arlos hjemmeside. Heldigvis kan man også løse de fleste lagringsopgaver ved simpelthen at sætte et microSD-kort i SmartHub’en og krydse fingre for, at eventuelle tyve ikke kommer ind i huset og stjæler den.

Plads til begejstring – og forbedringer

Det meste af denne test har vi foretaget med Arlo Ultra sat til kameraets maksimale synsfelt på 180 grader diagonalt. Så kommer der virkelig meget med på billedet, men fiskeøjeeffekten slipper man desværre ikke for. Det lover firmaet ellers, men der mangler åbenbart en opdatering.

Vores første indtryk af 4K-opløsningen var ikke specielt positivt. I vores setup er der en vis overlapning mellem Arlo Ultra og et Arlo Pro 2-kamera med FHD-opløsning, og det var ærligt talt svært at få øje på kvalitetsforskel len. Der var heller ingen, for når man aktiverer den nævnte Track/Zoom-funktion, skifter kameraet automatisk til almindelig FHD-opløsning. Så gik vi tilbage til Video Settings-menuen og aktiverede ”Local 4k Live Streaming”, og det løftede billedkvaliteten en del, men rent subjektivt næppe til fuldt 4K-niveau. Det er fint med 8 megapixel, men vi har på fornemmelsen, at det lille objektivs optiske kvaliteter sætter grænsen for den reelle opløsning.

Se også:  Webkameraer [STORTEST]: Gå til videomøde med stil

Vi har testet Arlo Ultra med Android-appen installeret på en Xperia XZ3-smartphone. Det har fungeret godt, og vi har ikke mindst sat pris på, at kameraernes billeder er kommet hurtigt op på skærmen. Windows-appen, som er dateret 19. marts 2019, virker ikke helt så færdig. Responset kan være sløvt, og der er ikke så mange muligheder som på smartphonen. Vi er heller ikke lykkelige for at skulle køre Adobe Flash Player, når vi vil vise kamerasiden i Google Chrome-browseren. Edge beder ikke om dette plugin.

Arlo har i årenes løb udviklet et bredt tilbehørsprogram, hvoraf en del også passer til det nye Ultra, men vi savner dog det sædvanlige udvalg af overtræk eller covers til camouflering af det hvide kamerahus. Et er at skilte med videoovervågning på postkassen, noget andet at annoncere med hvor kameraerne sidder.

Og endelig er der lige det med prisen. Arlo Ultra er suverænt dyrest i den produktkategori, som firmaet selv har defineret. En 4-pak er ikke for meget til et hus med have. Så taler vi om 10 klik af de store, og hvis man vil have fuld glæde af alle de teknologiske raffinementer, koster et Arlo Smart-årsabonnement med 4K-optagelse fra fire kameraer mindst 125 kroner om måneden.

Arlo Ultra
  • Features
  • Funktionalitet
  • Installation
  • Brugervenlighed
  • Pris
  • Samlet

Dommen

»Arlo Ultra er lige nu markedets skarpeste og dyreste kabelfri Wi-Fi-overvågningskamera til ikke-professionelle formål. Som altid med Arlo nyder vi den enkle installation af både hardware (kamera og hub) og software. Den grundlæggende billed- og lydkvalitet er i særklasse, men vi er lidt skeptiske over for at tilkøbe cloud-lagring af 4K-optagelser på abonnementsbasis. Heldigvis er det første år inkluderet, og derefter kan man vurdere, om de ekstra features er prisen værd.«

Nøgletal:
Pris: Kamera + SmartHub: 3999 kr.
(ekstra kamera ca. 3000 kr./stk.)
Produkttype: Overvågningskamera
Teknologi: Batteridrevet (genopladeligt), Low Power Wi-Fi
Opløsning: 4K/UHD (3840 x 2160 pixel), 30 fps
Synsfelt: 180°
Nattesyn: Ja, 7,5 m, LED-projektør
Bevægelses/Lydsensor: Ja/Ja
Højttaler/Mikrofon: Ja/Ja, Sirene
microSD-slot: Op til 32 GB
Vejrtæt: Ja, IP65
Mål (B x H x D): Kamera: 52 x 89 x 78 mm; SmartHub: 140 x 153 x 52 mm
Vægt: Kamera: 331 g (med batteri); SmartHub: 300 g

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
4K
Arlo
overvågning
overvågningskamera
tyveri

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S